KezdőlapHírek2 hónapos csecsemőt mentettek ki 128 órával a törökországi földrengés után

2 hónapos csecsemőt mentettek ki 128 órával a törökországi földrengés után

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

7,8-as erősségű földrengés rázta meg Törökországot és Szíriát, melynek következtében 28 ezren vesztették életüket, több mint 6000 épület összeomlott. A pusztítás és a reménytelenség ellenére azonban egyre-másra bukkannak fel a túlélés csodálatos történetei.

A törökországi Hatayban egy két hónapos csecsemőt mentettek ki tegnap a roncsok közül. A baba több mint 128 órát töltött a romok alatt, mielőtt élve kimentették volna – írja a France24 a török Anadolu hírügynökségre hivatkozva.

A gyerekről készült képek azonnal ellepték a közösségi médiát, a Twittere, Reddit-en és a Facebookon is futótűzként terjed a túlélő csöppség fotója.

A gyerekről készült fotók elárasztották a közösségi oldalakat – Fotó: La Paz Times/Twitter

A fagyos időjárás ellenére, amely tovább súlyosbította a segítségre szoruló emberek millióinak gyötrelmeit, mentőalakulatok ezrei kutatnak az elpusztult városrészekben, hogy túlélőket találjanak.

A kéthónapos csecsemő mellett egy kétéves kislány, egy hat hónapos terhes nő és egy 70 éves asszony is a mentettek között volt öt nappal a földrengés után – jelentette a török média.

A hétfőn Törökországot és Szíriát sújtó 7,8-as erősségű földrengés a 20. század hetedik leghalálosabb természeti katasztrófája, amely közel 28 ezer ember halálát okozta. A földrengést több erős utórengés követte.

1939 óta ez a leghalálosabb földrengés, amely Törökországot sújtotta, és eddig összesen 24 617 halálos áldozatot követelt. Szíriában, ahol péntek óta nem frissítették a halálos áldozatok számát, több mint 3500 ember vesztette életét.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet