KezdőlapHírek90 órával a földrengés után élve mentették ki a romok alól a...

90 órával a földrengés után élve mentették ki a romok alól a 10 napos csecsemőt és édesanyját

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

90 órával a hétfői földrengés után sikerült kimenteni a romok alól egy újszülött csecsemőt és édesanyját Törökországban. A 10 napos kisfiút, akit Yagiznak neveztek el, a déli Hatay tartományban egy romos épületből hozták ki.

Négy nappal a hétfői törökországi földrengés után sikerült kimenteni a romok alól egy édesanyát és újszülött csecsemőjét. A baba alig volt 10 napos.

Az esetről készült felvételeken jól látható, amint a gyereket az éjszaka folyamát mentették ki a romok alól – helyi média csodával határosnak nevezte az esetet – írja a BBC.

Négy nappal a katasztrófa után a fagyos időjárás miatt egyre kevesebb a remény, hogy még több túlélőt találnak. A keresési és mentési munkálatok azonban folytatódnak Törökországban és a szomszédos Szíriában is, amelyet szintén sújtottak a rengések.

A képen az újszülött Yagiz egy hőtakaróba burkolózva került a mentőautóba, hogy ellátásban részesüljön. Édesanyját hordágyon hozták ki, egyelőre nem tudni milyen egészségi állapotban vannak.

90 órával a földrengés után élve mentették ki a romok alól a 10 napos csecsemőt és édesanyját
Fotó: Ekrem İmamoğlu/Instagram

Ekrem Imamoglu, Isztambul polgármestere – akinek csapatai állítólag részt vettek a mentésben – a Twitteren számolt be a mentésről.

Nem az újszülött csecsemő az egyetlen, akit késve mentenek ki a speciális mentők. Nemrég egy kutyát mentettek ki a romok alól, aki 90 órát várt arra, hogy kiszabadítsák. Egy 7 éves kislány 17 órán át védte testével öccsét a romok alatt, a róluk készült fotó bejárta a világot.

A hétfő reggeli 7,8-es erősségű első rengés és az azt követő több száz utórengés után több mint 21 000 ember halt meg – a legtöbben Törökországban. Másodlagos katasztrófától is tartanak, mivel sokan váltak hajléktalanná, és sokan maradtak fedél, víz, üzemanyag és áram nélkül.

Recap Tayyip Erdogan török elnök „az évszázad katasztrófájának” nevezte a történteket.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet