KezdőlapHírekA 24 éves nő négy nappal a lánykérés után meghal, amikor rossz...

A 24 éves nő négy nappal a lánykérés után meghal, amikor rossz kanállal kevert meg egy csésze teát

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Craig McKinnon egy dél-afrikai nyaralás során kérte meg Jess Prinsloo kezét. Napokkal később a nő, aki akut tejallergiában szenvedett, halálos reakciót szenvedett, miután rossz kanállal keverte meg a teáját.

Amikor Craig McKinnon megkérte szerelme, Jess Prinsloo kezét egy kiránduláson élete legboldogabb napját élte át. De mindössze négy nappal később, idilli dél-afrikai nyaralásuk rémálommá vált, amikor szerelme meghalt.

Úgy tűnik, hogy a 24 éves Jess – aki akut tejallergiában szenvedett – halálos reakciót szenvedett, miután rossz kanállal keverte meg a teáját. Így ahelyett, hogy esküvői terveket szövögetne “gyönyörű” menyasszonyával, a 24 éves Craignek nélküle kell szembenéznie az élettel.

A férfi december 27-én tette fel a nagy kérdést szerelmének, az eseményre a God’s Window kilátópontnál Mpumalangában került sor. A lány családja nagy része Dél-Afrikában él, és hat éve nem járt ott, így tudta, hogy nincs is jobb hely a lánykérésre.

“A hangom remegett, amikor féltérdre ereszkedtem, és megkérdeztem: “Hozzám jössz feleségül?”. Azt mondta: ‘Ó, Istenem’, és sírni kezdett, mielőtt igent mondott volna. Az arckifejezése… mindent jelentett” – emlékezett vissza a férfi a boldog pillanatra.

A pár a következő napokban pezsgővel és “sok nevetéssel” ünnepelt, mielőtt december 30-án Jess édesanyjához mentek Johannesburgba. Jess itt került kapcsolatba a tejtermékekkel.

A 24 éves nő négy nappal a lánykérés után meghal, amikor rossz kanállal kevert meg egy csésze teát
Fotó: Craig McKinnon

Másodperceken belül anafilaxiát kapott – ami, egy potenciálisan halálos reakció, amely a torok elzáródását okozza -, és másnap, szilveszterkor a kórházban meghalt.

A marketingvezető Jess mindig két EpiPent hordott magánál arra az esetre, ha anafilaxia lépne fel nála, de ezúttal ezek cserbenhagyták. “Amikor Jess meghalt, egy részem is meghalt – de senki sem hibáztatható az elhalálozásáért” – mondta Craig.

Craig, aki biztosítóként dolgozik, 2019-ben ismerte meg Jess-t az egyetemen, 2021-ben összeköltöztek. Aznap, amikor a lány meghalt, felidézte, hogy Jess bátyja ébresztette fel, aki azt mondta, hogy Jessnek rossz reakciója van.

“Jess a WC-fedélen ült, és nagyon nehezen kapott levegőt. EpiPent használt, de nem volt olyan hatása, mint általában” – mondta Craig a Mirror-nak. Jess-t kórházba szállították, ahol az orvosok keményen küzdöttek a megmentéséért – sikertelenül.

Craig úgy véli, hogy az évekig tartó allergiás reakciók halmozottan hatottak Jessre, aki kilenc hónapos kora óta allergiás volt a tejtermékekre. Felidézte, hogy Jess elmesélte neki, hogyan kellett újraéleszteni, miután 18 éves korában tejet evett egy curryben.

“Egy másik alkalommal vegán desszertet rendelt, amiben nem lett volna szabad tejterméknek lennie, emiatt antihisztaminokra, EpiPenre és kórházi kezelésre volt szüksége. Körülbelül három éve nem eszem tejterméket, mert egyszerűen nem érte meg a kockázatot” – mesélte a férfi.

Jess halála után a Wilts állambeli Salisburyből származó Craignek 3700 font orvosi számlával kellett szembenéznie, plusz 1200 fontot kellett fizetnie a halottkémi költségekért.

Az édesanyja és Jess 20 éves testvére, Darren egy GoFundMe oldalt indított, hogy fedezzék a számlákat és kifizessék a január 6-i dél-afrikai temetést.

De Craig, aki egy másik búcsúztatást is tervez Jess számára az Egyesült Királyságban, az embereket is szeretné felvilágosítani az allergiáról.

“Csak azt akarom, hogy az emberek figyeljenek és értsék meg, mennyire komoly dologról van szó” – fogalmazott.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet