KezdőlapHírekA 3 hónapos kisfiú belehalt súlyos sérüléseibe napokkal a tragikus baleset után,...

A 3 hónapos kisfiú belehalt súlyos sérüléseibe napokkal a tragikus baleset után, amiben elveszítette a szüleit és a bátyját

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A három hónapos csecsemő, aki árván maradt volna, miután szülei és idősebb testvére meghaltak egy tragikus balesetben, néhány nappal később belehalt a sérüléseibe.

A család tragikus módon vesztette életét 2024. március 16-án, miután egy sofőr beléjük hajtott, miközben egy San Franciscó-i buszmegállóban éppen buszra vártak, hogy ellátogassanak az állatkertbe.

A 40 éves Diego Cardoso de Oliveira, felesége, a 38 éves Matilde Ramos Pinto és egyéves fiuk, Joaquin mindhárman belehaltak a balesetbe, a 3 hónapos Caue pedig 3 nappal később szintén életét vesztette. A sérülései annyira súlyosak voltak, hogy egy hospice ellátást nyújtó központban ápolták.

Diego és Joaquin még a baleset helyszínén életüket vesztették, Matilde-ot pedig kórházba szállították, de másnap ő is belehalt a sérüléseibe. A sofőrt, a 78 éves Mary Fong Lau-t vasárnap letartóztatták gondatlanságból elkövetett emberölés és szabálytalan közlekedés vádjával.

A buszmegállóban várakozók közül többen is megsérültek, és orvosi ellátásra szorultak. Diego és Matilde aznap ünnepelték a házassági évfordulójukat, és a család az állatkertben akarta tölteni a napot.

A baleset helyszínén azóta plüssállatokkal, virágokkal és gyertyákkal állítottak emléket az áldozatoknak, egy babakocsin pedig kartonból emléktáblát is állítottak a következő felirattal: „A 2024. március 16-án elvesztett értékes életekre emlékezve.”

A család az állatkertbe látogatott el – Fotó: Matilde Ramos Pinto/Instagram

Lau az ügyvédje szerint már nincs őrizetben, sérüléseivel kórházba szállították. Egyelőre nem világos, mi okozta a balesetet, de a beszámolókból kiderült, hogy az autó az ellenkező sávban közlekedett, és felhajtott a járdára, egyenesen a buszmegállóban várakozók közé. A szemtanúk elmondása szerint az ütközés ereje olyan hatalmas volt, hogy Joaquin a levegőbe repült.

Egy másik szemtanú, Nikki Mashburn a The San Francisco Chronicle-nek elmondta, hogy hallotta a becsapódást, ami úgy hangzott, mintha egy robbanás történt volna, ugyanakkor azt is elmondta, hogy az áldozatok fejsérüléseket szenvedtek.

„Amikor a mentősök megjelentek, látszott, hogy nem tudják, mit tegyenek először” – mondta Mashburn.

Egy másik szemtanú elmondta, hogy a babakocsi teljesen összeroncsolódott, úgy, hogy a 3 hónapos kisfiú még mindig benne volt. Egy harmadik szemtanú elmondta, hogy a baleset után látta Lau-t, amint kiszállt a járművéből, a tekintetén látszott a kétségbeesés és az ég felé fordulva kiabált.

London Breed, San Francisco polgármestere az X-en, (a korábbi Twitteren) közölte, hogy szombaton ellátogatott a balesethelyszínére, és szívszorítónak nevezte a tragédiát. Sokan a közösségi médiában emlékeztek meg a házaspárról, üzeneteket hagyva a profiljukon.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet