KezdőlapHírekA kislány izgatottan várta kisöccse születését, de néhány nappal azelőtt, hogy találkozhatott...

A kislány izgatottan várta kisöccse születését, de néhány nappal azelőtt, hogy találkozhatott volna vele, elhunyt

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Néhány nappal azelőtt, hogy megszületett volna második gyerekük, a szülők tragikus módon elveszítették az elsőt. A majdnem kétéves kislány izgatottan várta kisöccse születését, de már nem találkozhatott vele.

Krystal és Steven Edwards az ausztráliai Brisbane-ből második gyereküket várták, amikor 23 hónapos lányuk, Ruby, váratlanul megbetegedett. Amikor kiderült, hogy Ruby elkapta a koronavírust, a szülők nagyon megdöbbentek, de abban reménykedtek, hogy legyőzi a betegséget.

Ruby azonban egy ritka autoimmun betegségben szenvedett, ezért a szervezete nemcsak a vírust, de saját magát is megtámadta. A kislány napokat töltött a kórházban, ahol az orvosok mindent megtettek érte, de 2022. július 22-én, mindössze 2 héttel a születésnapja előtt elhunyt.

„A kezelésének köszönhetően úgy gondoljuk, nem szenvedett sokat a küzdelem során, és békésen hagyhatta el ezt a világot” – írta Steven a Facebookon.

Ruby váratlan halála mélyen megrázta a családot. Ő lett a járvány legfiatalabb áldozata Queenslandben. „Olyan érzés, mintha a világ széthullana körülöttünk” – mondta az édesapa. „Ennek egy boldog időszaknak kellene lennie, amikor a családunk teljessé válik, de ehelyett darabokra tört” – tette hozzá.

A Facebookon megosztott bejegyzésben azt kérte az emberektől, hogy legyenek velük türelmesek és megértőek, és emlékezzenek úgy Rubyra, mint arra a kislányra, aki örömet hozott az életükbe.

Krystal és Steven tudták, hogy erősnek kell maradniuk születendő kisfiuk miatt, de azt is tudták, hogy lesznek pillanatok, amikor összeomlanak majd a gyász terhe alatt. „El kell fogadnunk, hogy rendben van, ha időnként nem vagyunk erősek, és segítséget kell kérnünk, amihez én nem vagyok hozzászokva” – magyarázta Steven.

A pár elmondta, hogy szükségük van barátaik és családjuk támogatására ahhoz, hogy átvészeljék ezt a sötét időszakot, de ugyanakkor egy kis magányra is szükségük lesz, hogy megküzdjenek az elviselhetetlen gyásszal.

Steven azt is elárulta, hogy ő is elkapta a koronavírust, és napok óta nem tudta kipihenni magát, de reméli, hogy eljut arra a pontra, ahol újra képes meglátni a reményt és az örömet az életben. „Annyira kétségbeesetten szeretnék eljutni oda. Meg akarom óvni a fiunkat ettől. Azt akarom, hogy csak a szeretetet és az örömet ismerje” – mondta.

A pár családi barátja, Sarah Watton létrehozott egy GoFundMe oldalt, hogy segítsen a gyászoló szülőknek. Sarah Rubyt „szerető, gondoskodó, mindig mosolygós kislányként” jellemezte az adománygyűjtő oldalon.

2022. július 29-én, alig néhány nappal Ruby halála után, megszületett a házaspár kisfia. „Lenyűgözött minket, és tudjuk, hogy a nővére, Ruby, vigyáz ránk odafentről, és biztonságban elvezette az öccsét ebbe a világba” – írta Steven a Facebookon, amikor megosztotta a hírt.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet