KezdőlapHírekA szezon szakújságírójának választották Deák Krisztinát

A szezon szakújságírójának választották Deák Krisztinát

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Különdíjat kapott a kézilabda népszerűsítéséért Deák Krisztina. A Telesport szerkesztő-riportere a Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga bajnoki döntőjét beharangozó sajtótájékoztatón vehette át a szezon szakújságírójának szóló elismerést hétfőn, Budapesten.

A 2010–2011-es szezon legjobb kézilabda szakújságírójának választotta Deák Krisztinát, az MTVA munkatársát a férfi kézilabda ligát támogató pénzintézet és a Magyar Kézilabda Szövetség. Az idén harmadik alkalommal átadott különdíjat a Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga május 3-án kezdődő bajnoki döntőjének sajtótájékoztatóján vehette át a TeleSport szerkesztő-riportere. A sportág népszerűsítése érdekében legtöbbet tevő szakírót az idén is a vezetőedzők szavazatai alapján összeállított listáról választotta ki a háromtagú szakmai zsűri. A névadó szponzor döntését ezúttal Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, illetve Ambrus Gábor újságíró, a Magyar Sportújságírók Szövetsége főtitkára segítette.

„Mindenem a kézilabda, gyakorlatilag a pályán, testnevelőként, szakedzőként és televíziósként is ez a sportág a kedvencem, ezért különösen jól esik ez az elismerés” – mondja a TeleSport munkatársa, hozzátéve: a legfontosabb számára mégis az, hogy a hétfői díjátadó ünnepségen a sportteljesítményük miatt elismert, kiváló kézilabdázókkal és Mocsai Lajos edzővel együtt jutalmazták. A szurkolók szavazatai alapján évről évre díjazzák a sportág legjobbjait. Az április 14-e és 27-e között zajlott internetes szavazáson a szezon felfedezettje Simon Bence (Pajor Pálinka-Kecskemét), a szezon vezetőedzője pedig Mocsai Lajos (MKB Veszprém) lett. A szezon All Star-csapatát – nem véletlenül – a fináléban is versenyző MKB Veszprém (Fazekas Nándor – kapus, Iváncsik Tamás – jobbszélső, Marko Vujin – jobbátlövő, Perez Carlos – balátlövő, Iváncsik Gergő – balszélső) és Pick Szeged (Lékai Máté – irányító, Zubai Szabolcs – beállós) játékosaiból válogatták össze a sportág rajongói. Az idén először Fair Play díjat is átadott a főszponzor: a szezon legsportszerűbb csapata a Tatabánya Carbonex együttese lett.

A szezon szakújságírójának választott Deák Krisztina 2003 tavasza óta dolgozik az MTV TeleSport szerkesztő-riportereként. Bár a pályán is űzte a sportot, a Magyar Testnevelési Egyetem elvégzése után elsősorban testnevelő tanárként dolgozott. Sportszakmai karrierje sokáig párhuzamosan futott a televízióssal; másfél éve döntött végleg a sportág népszerűsítése mellett. A kézilabdán kívül atlétikával, utánpótlás- és szabadidősportokkal foglalkozik, illetve szerkesztőként jegyzi az MTV nemrég indult Mozdulj! című szabadidősport-magazinját.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet