Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A Wizz Air, Kelet-Közép Európa legnagyobb diszkont légitársasága a mai napon bejelentette, hogy 2011-ben több mint 11 millió utast szállított járatain, amely 15%-os növekedést jelent az előző évhez képest. A járatok átlagos telítettsége – a korábbi évekhez hasonlóan – meghaladta a 84%-ot.

A légitársaság 2011-ben három új bázist nyitott Belgrádban (Szerbia), Vilniusban (Litvánia) és Marosvásárhelyen (Románia). A Wizz Air jelenleg 15 bázisról több mint 200 útvonalon szállít utasokat.

A vállalat összesen 1.500 főt foglalkoztat Lengyelországban, Magyarországon, Bulgáriában, Romániában, Ukrajnában, Csehországban, Szerbiában, Litvániában és Svájcban. Ezen felül körülbelül 11.000 közvetett munkahelyet teremtett a működését kiszolgáló iparágakban.

A Wizz Air 2011-ben 1.359.000 utast szállított Magyarországon, 13%-kal többet, mint 2010-ben. A légitársaság már hetedik éve töretlenül növeli a Budapestről szállított utasok számát, ezzel példa nélküli fejlődést mondhat magáénak a hazai légiközlekedési piacon. A Wizz Air alacsony árainak köszönhetően egyre több ember utazik repülővel Magyarországon.

A Wizz Air jelenleg 23 célállomásra indít járatokat Budapestről, a legújabb, Budapest-Dortmund járat január 13-án indul.

A Wizz Air Hungary Kft. – a cégcsoport első számú légitársasága – 270 alkalmazottat foglalkoztat budapesti központjában és bázisán. Ezen felül további 1.500 munkahelyet teremtett közvetve a működéséhez kapcsolódó szolgáltatási és infrastrukturális iparágakban. A teljes Wizz Air csoport karbantartási, könyvelési, IT és ügyfélszolgálati feladatainak túlnyomó részét Magyarországon látják el.

“A Wizz Air továbbra is elkötelezett Magyarország, a vállalkozás anyaországa felé. Az általános gazdasági kihívások ellenére tavaly is folytattuk növekedésünket Budapesten, és új munkahelyeket teremtettünk. Terveink szerint idén tovább bővítjük a kapacitást és várhatóan 2012-ben 5-10%-os növekedést fogunk elérni” – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!