KezdőlapHírekAsafa Powell tanácsai Szántó Dávid maratoni felkészüléséhez

Asafa Powell tanácsai Szántó Dávid maratoni felkészüléséhez

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Ezen a hétvégén hazánkba látogatott a jamaikai sprinter, a 100 méteres síkfutás világrekordere, Asafa Powell, aki a DIGI Sportnak adott exkluzív interjúban tanácsokkal látta el Szántó Dávidot, hogy segítse őt a maratoni táv lefutásában.

Asafa Powell már 78 alkalommal futotta le hivatalosan a 100 méteres távot 10 másodpercen belül. Világversenyeken eddig nem úgy teljesített, ahogy szeretett volna, de Powell úgy jött hazánkba, hogy az álomhatáron belül fussa le mindkétszer a távot. 2004-ben járt itt utoljára, az akkori futása során lesérült emiatt nem igazán tudta szívébe zárni Magyarországot. Idén minden felkészülést komolyan vesz, célja ezzel, hogy a világbajnokságon egyéniben aranyérmet szerezzen. Nagyon jó úton halad, kiváló formában van, de nem bízza el magát, nem lazíthat egyetlen versenyen sem.

Közkedvelt sportriporterünk, Szántó Dávid készített a sprinterrel interjút, amit a naponta többször jelentkező Sport 24, és a hétfőnkénti Dávid futása – A maratoni csata című műsorban láthatnak a nézők. Dávid, aki az októberi Spar-Budapest maraton lefutására készül, tanácsot kért a profi versenyzőtől. Kiderült, hogy Powell még életében nem futott 42 kilométert egy huzamban, de nem is tervezi, sosem vágyott rá, fogadalmat sem tett.

„Egy rajton nagyon sok múlik!” – mondta Powell, és megtanította Dávidnak a helyes rajtpozíciót.Hogy milyen praktikákat és tanácsokat adott még Powell, illetve miként készül a világbajnokságra és kit tekint most a legnagyobb ellenfelének, az a riportból kiderül. Mindez kizárólag a DIGI Sporton és a DIGI Sport Plus-on!

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet