KezdőlapHírekAz iskolabusz több mint 300 méteren át húzza maga után a 6...

Az iskolabusz több mint 300 méteren át húzza maga után a 6 éves kislányt a buszsofőr figyelmetlensége miatt

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A gyerek hátizsákja beakadt a busz csukódó ajtajába, miközben leszállt – az esetről készült felvétel most kezdett el terjedni az interneten.

2015-ben egy 6 éves kislány táskája beakadt egy iskolabusz csukódó ajtajába, és a jármű legalább 300 méteren át húzta magával a gyereket, mielőtt a sofőr észrevette volna, mi történt, és megállította volna a buszt. A rémisztő baleset pillanatait a busz kamerája is rögzítette.

A felvételen az is jól látható, hogy a kislány megpróbálta kiszabadítani magát, de csak néhány másodperce volt, mielőtt a busz elindult volna a megállóból. Az első osztályos Ally Rednour kénytelen volt a jármű mellett szaladni, mielőtt elesett volna, és a busz tovább húzta volna maga után a földön. A buszsofőr végül észrevette, mi történt, és rémült kiáltások közepette megállította a járművet.

A sofőr ellen vádat emeltek, amely szerint a Kentucky állambeli kislány idegkárosodást és súlyos horzsolásokat szenvedett a balesetben. Több műtéten is átesett, és most poszt-traumás stressztől szenved – áll a vádiratban. A sofőrt, Melinda Sanderst elbocsátották, miután az iskolai körzet vizsgálata megállapította, hogy nem figyelt, amikor a gyerek leszállt a buszról.

A sofőr és a Jefferson kerületi állami iskola ellen 2018-ban indítottak eljárást. A sofőr ellen indított polgári per a héten vette kezdetét. Az ügyvédek szerint a kislányt 350 méteren át húzta maga után az iskolabusz. Sanders csak akkor vette észre, mi történik, amikor egy másik autóból rádudáltak. A sofőr és az iskola ellen gondatlanság vádjával indítottak eljárást.

A kislány családjának ügyvédei azzal vádolják a sofőrt és az iskolai körzetet, hogy az esemény bekövetkeztének napján 16 szabályt szegtek meg. A buszra való fel- és leszállás a legkritikusabb pillanat, amikor a sofőrnek tökéletesen ébernek kell lennie. Az ügyvéd emlékeztette a sofőrt arra, hogy ezekben a pillanatokban nem lenne szabad hagynia, hogy bármi is elvonja a figyelmét, mire Sanders így válaszolt: „Azt kívánom, bárcsak követtem volna ezt aznap. Nem tudom visszacsinálni, ami aznap történt.”

A Daily Mail szerint Ally Rednour testének 12%-án szenvedett horzsolásokat. Orvosa, Dr. Sheldon Bond, a bíróságon beszélt a kislány sérüléseiről, és képeken mutatta meg, pontosan milyen sérülések voltak a gyerek lábán. Az akkor 6 éves kislányt kórházba szállították a sérülésekkel, és két nappal később hazaengedték. Katrina Ferral iskolabusz sofőr és oktató „borzalmasnak” nevezte a balesetet, és azt mondta, hogy a sofőröknek minden esetben meg kell győződniük arról, hogy a gyerekek legalább 3 méterre vannak a busztól, mielőtt elindulnának – ez az alapvető biztonsági protokoll része.

„Figyeled, ahogy leszállnak a buszról, aztán bezárod az ajtót. Csak akkor zárod be az ajtót, amikor már elég távol vannak a busztól, közben belenézel a tükörbe, és továbbra is folyamatosan figyeled őket. 3 méterre kell lenniük a busztól, mielőtt elindulnál.” – mondta.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet