Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Csaknem több mint egy hete távozott az élők sorából Bálint gazda. Az ország kertésze egy hónap múlva lett volna 101 éves, tüdőgyulladásban hunyt el a kórházban, miután Siófokon rosszul lett.

A Blikk úgy tudja, hogy Bálint gazda koronavírus miatt hunyt el. A lap szerint Bálint György otthonának ajtajánál piros karanténcédula virít, a kertész halálhíre után nem sokkal a kormány vírusinformációs honlapján megjelent: elhunyt egy 100 esztendős férfi beteg.

“Sajnos igaz, kár lenne tagadni. Gyurka koronavírus-fertőzött volt” – kezdte a Blikknek Bálint György özvegyének egy közeli hozzátartozója.

“Szegény gyászoló felesége karanténban van, a gyerekei sem lehetnek mellette a nehéz pillanatokban. Összetört, nem képes semmit mondani. Egyelőre egészséges, rajta is elvégezték a tesztet, ami negatív lett. Egy hete vasárnap halt meg Gyuri bácsi, a feleségével pedig csak másnap közölték: az elhunyt a kistarcsai kórházban elvégzett utolsó koronavírus-teszteredménye pozitív lett, ő pedig karanténköteles emiatt.” – mondta a Blikknek a forrás, aki kifejtette, hogy több koronavírus-tesztet is végeztek Bálint gazdán, de csak az utolsó mutatta ki a betegsége, addigra viszont a beteg elhunyt.

Mivel Bálint gazda felesége jelenleg házi karanténban van, ezért a kertész temetését is halasztani kell.

Bálint György temetése nyilvános lesz, július 14-én 11 órakor a Fiumei úti sírkertben helyezik örök nyugalomra az ország legkedveltebb kertészét.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!