KezdőlapHírekBíróság elé állítják a szülőket, akiknek kisbabáját szétmarcangolta egy kutya - a...

Bíróság elé állítják a szülőket, akiknek kisbabáját szétmarcangolta egy kutya – a szülők tagadják a vádakat

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A szülőknek bíróság elé kell állniuk, miután újszülött kisfiukat szétmarcangolta egy kutya az otthonukban.

A 28 éves Abigail Ellis és a 36 éves Stephen Joynes tagadták, hogy felelősek lettek volna a Teddy névre hallgató csau-csau keverékért, ami tavaly szeptemberben szétmarcangolta kisfiukat, Elon Jase Ellis-Joynes-t.

Elon mindössze 12 napos volt, amikor a kutya megharapta, halálos sérüléseket okozva az újszülöttnek. Az eset 2020. szeptember 13-án történt. Az esetet végignézte a kisfiú nagybátyja és nagyobbik testvére is.

A nagybácsi, aki nem akarta elárulni a nevét, elmondta, a kutya féltékenységből támadhatta meg a család új tagját, valószínűleg féltékeny lett arra, hogy a csecsemő több figyelmet kap, mint ő. A férfi azt is elmondta, a kutya előtte nagyon jól viselkedett a családban lévő többi gyerekkel.

A csecsemő szülei tagadták a sheffieldi bíróságon, hogy a megvadult kutya a tulajdonukban lett volna, vagy felelősek lettek volna érte.

Amikor megjelentek a bíróságon, csak a születési dátumukat erősítették meg, és a kérelmüket nyújtották be a bíróságnak Jeremy Richardson bíró előtt.

Feltétel nélküli óvadékot kaptak, és a tárgyalást – ami várhatóan 5 napig tart majd – jövő júliusra tűzték ki.

A bíróság arról is értesült, hogy a kutyát azóta elpusztították.

„A törvény kötelezi Önöket arra, hogy a bíróságnak és az ügyészségnek védelmi nyilatkozatot nyújtsanak be. Ez nem puszta formalitás, hanem egy nagyon fontos dokumentum. Nagyon fontos, hogy együttműködjenek a védőügyvédjükkel ennek a dokumentumnak a megírásában. Meg kell jelenniük a bíróságon a tárgyaláson. Mindketten feltétel nélküli óvadék fejében szabadlábon védekezhetnek” – tájékoztatta a bíró a vádlottakat a meghallgatáson.

Az Elon halálával foglalkozó, tavaly lezajlott nyomozásból kiderült, hogy a kisfiú még életben volt, amikor a kétségbeesett édesanya mentőt hívott.

A doncasteri halottkém elmondása szerint a nő azt mondta a híváskezelőnek, hogy Elon még lélegzik, de „nagyon rosszul van és vérzik a lába vagy a hasa”.

Elont, aki 2020. szeptember 1-jén született, kórházba szállították, de rövid időn belül halottnak nyilvánították.

A család háza előtt virágokat hagytak a részvétnyilvánítók, a barátok és a szomszédok pedig támogatásukról biztosították a családot.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet