Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A “közerkölcs és a fiatal generációk egészséges gondolkodásának védelmében” nyújtott be törvénymódosítást a Jobbik a szexuális devianciák – mint a homoszexualitás a transzneműség, transzvesztitizmus, a biszexualitás és a pedofil magatartás – népszerűsítésének betiltására és büntetésére – mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Mirkóczki Ádám a javaslat megfogalmazója, a párt szóvivője.

Az ellenzéki politikus ismertette: a javaslat több törvényt módosítana, így a büntető törvénykönyvet, a szabálysértési törvényt, a médiatörvényt, a reklámtörvényt is.

“Az egyes szexuális magatartászavarok visszaszorítása érdekében szükséges törvénymódosításokról” szóló javaslat szerint többek között tilos lenne olyan reklámokat és műsorokat közzétenni, amelyek “társadalmilag elfogadott, követendő példaként” mutatják be a felsorolt magatartásformákat.

Emellett a Jobbik három év letöltendő börtönnel büntetné azt, “aki más azonos nemű személlyel folytatott szexuális kapcsolatot (fajtalanság) illetve egyéb más szexuális magatartászavart nagy nyilvánosság előtt népszerűsít”, öt évvel, aki ezt a cselekményt kiskorúval szemben és nyolc évvel, aki “nevelése, felügyelete, gondozása vagy gyógykezelése alatt álló” kiskorúval szemben követi el.

Mirkóczki Ádám hangsúlyozta: a Jobbik álláspontja szerint a “szexuális szokások kizárólag az alanyra és a hálószobára tartoznak”, mivel azonban a “fenti devianciákat” propagálni nem tilos, ezért az emberek “lassan már nem tesznek különbséget a normalitás és a deviancia között”. Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: ezeknek a magatartásoknak a reklámozását “minden normális ember úgy ítéli meg, hogy a jövő generációja pszichés fejlődését kifejezetten negatív értelemben befolyásolják”.

Hangsúlyozta: a Jobbik nem akarja karanténba zárni a homoszexuálisokat, vagy a transzvesztitákat, hanem azt akarják elérni, hogy társadalmi szinten ne lehessen ezeket a magatartásokat példaként állítani fiatalok elé.

Az ellenzéki párt reméli, hogy a többi párt is úgy véli: a téma és a javaslat arra legalább alkalmas, hogy az Országgyűlés azt megvitassa, mert ma már “nem lehet elmenni a kérdés mellett”.

Forrás: MTIHa nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!