KezdőlapHírekComing outolt Hodász András: Igen, meleg vagyok

Coming outolt Hodász András: Igen, meleg vagyok

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az egykor katolikus papként szolgáló Hodász András közösségi oldalán jelentette be, hogy a férfiakhoz vonzódik.

Felvállalta másságát Hodász András, aki nemrég még katolikus papként szolgált. Az egykori lelkész közösségi oldalán vallotta be, hogy meleg.

„Kaptam egy üzenetet, hogy meleg vagyok-e. Gondolkodtam, hogy egyáltalán válaszoljak-e rá. Nehéz ezt megosztanom veletek, mert részben privát, de részben a közre is tartozik, az előéletem miatt. Tudjátok, hogy mindig próbáltam egyenes ember lenni, most is az leszek: igen” – írta Instagram-oldalán Hodász András.

„Hosszú út vezetett odáig, hogy ezt itt leírjam, és nagy szerepe van benne annak, hogy egyértelművé vált számomra, hogy papként nincs helyem az egyházban. Tudom, hogy ez sokatok számára nehéz, sőt fájdalmas. Nekem is. Szerettem pap lenni, és tudom, hogy ezzel a lépéssel végleg elvágom az utat visszafelé. De az életemnek, küldetésemnek nincs vége, talán még hasznos tagja lehetek a társadalomnak és Krisztus közösségének” – írta.

„Talán igaz rám, hogy Isten engem választott, a “semminek látszót”, a megvetettet, akiről azt hiszik, hogy Istennek semmi köze hozzá, hogy a szeretet civilizációját építsem. Továbbra is hiszek Istenben, és szeretem az egyházat, számomra öröm lesz, ha ti is így tesztek. És bár tudom, hogy sokan ezt várják tőlem – ezek után még inkább -, de nem arra születtem, hogy megváltoztassam a Biblia tanítását. Ez most egyelőre ennyi” – fogalmazott Hodász András, majd befejezésül hozzátette, hamarosan minden kérdésre válasz fog adni a megfelelő fórumon.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet