KezdőlapHírekCsütörtökön az ország nagyobb részén még melegebb lesz

Csütörtökön az ország nagyobb részén még melegebb lesz

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Csütörtökön az ország nagy részén még melegebb lesz, a maximumok 34-37 Celsius-fok között alakulnak, szombatra viszont megszűnik a kánikula – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa szerda délután az MTI-vel.

Török László elmondta, hogy az ország jelentős részén még nagyobb lesz a hőség, de ezzel együtt egy hullámzó frontrendszer is eléri térségünket, ennek következtében, elsősorban észak-nyugaton, előfordulhatnak záporok, zivatarok, a szél is viharossá fokozódhat. Így ezeken a területeken várhatóan pár fokkal hűvösebb lesz.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre is az ország legnagyobb részére a legmagasabb fokozatú, piros, a többi megyére – Vas, Zala, Somogy és Nógrád – narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki. Emellett csütörtökön is nagyon erős UV-B sugárzás várható, átlagértéke meghaladhatja az extrém szintet jelző 8-as értéket, ami azt jelenti, hogy a napon 15 perc alatt is le lehet égni.

Pénteken is több helyen megerősödhet a szél, záporokra, zivatarokra lehet számítani. A jelenlegi előrejelzések szerint hétvégére megszűnik a kánikula, akkor a napsütés mellett többször lehet felhős az ég, csapadékra is számítani lehet, a maximum hőmérsékletek 25-30 fok között várhatóak – mondta a meteorológus.

Az országos tiszti főorvos kedden harmadfokúra, hőségriadóra fokozta és péntek éjfélig meghosszabbította a korábban kiadott riasztását.

Forrás: MTI, Fotó: Balaton József

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet