KezdőlapHírekDrámai pillanatok a budapesti úszó vb-n: elájult a vízben az egyik sportoló,...

Drámai pillanatok a budapesti úszó vb-n: elájult a vízben az egyik sportoló, edzője mentette ki

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

“Be kellett ugranom a vízbe, mert az úszómesterek nem tettek semmit” – mondta utána az edző, aki bejelentette, hogy tanítványa már jól van – írja a Marca című sportlap.

Drámai pillanatoknak voltak tanúi a budapesti úszó-világbajnokság versenyzői és nézői, amikor Anita Alvarez amerikai úszó a verseny közepén elvesztette az eszméletét a medencében, és a medence aljára süllyedt.

Az úszónőt edzője, Andrea Fuentes mentette ki.

Fotó: AFP

Alvarez a női műúszás döntőjében versenyzett, de a gyakorlat közben elájult, és a medence aljára süllyedt. Edzője, Andrea Fuentes azonnal a vízbe ugrott, hogy Alvarezt a felszínre hozza, ahol a 25 éves versenyzőt orvosi ellátásban részesítették. A legfrissebb jelentések szerint jelenleg jól van.

“Nagyon megijedtünk. Be kellett ugranom a vízbe, mert az úszómesterek nem tettek semmit. Megijedtem, mert láttam, hogy nem lélegzik, de most már nagyon jól van” – mondta Fuentes a Marca című spanyol lapnak.

Alvarez nem először ájult el a vízben. Tavaly egy olimpiai kvalifikációs versenyen elvesztette az eszméletét egy művészi úszás közben.

“Sajnos, láttam már ilyet vele korábban is” – mondta Alvarez édesanyja, Karen. “Versenyen azonban soha, ezt rögtön láttam. Az utolsó elemüknél rájöttem, hogy valami nem stimmel. Nehéz volt nézni, az biztos” – tette hozzá a sportoló édesanyja.

Fuentes volt az is, aki ebben az esetben segített neki. A mostani budapesti verseny Alvarez harmadik világbajnoki szereplése. A hetedik helyen végzett, míg a japán Yukiko Inui aranyérmes lett. Ugyanezen a versenyen Milák Kristóf világcsúccsal aranyérmes lett 200 méter pillangón.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet