KezdőlapHírekÉdesanyja karjában hunyt el a kis Indi Gregory! A gyógyíthatatlan picit a...

Édesanyja karjában hunyt el a kis Indi Gregory! A gyógyíthatatlan picit a hatóságok lekapcsolták a gépekről!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Szombaton örökre búcsút intett a földi létnek a 8 hónapos, gyógyíthatatlannak minősített brit kislány, Indi Gregory.

A pici egy olyan degeneratív betegségtől szenvedett, amit úgy kell elképzelni, hogy a sejtek egyszerűen nem tudtak elegendő energiát termelni, ahhoz, hogy életben maradjon.

Indi Gregory szombat éjszaka folyamán halt meg édesanyja karjaiban, miután a pár hónapos csecsemőt, egy hosszadalmas jogi herce-harcot követően, lekapcsolták az orvosi gépekről, amelyek életben tartották – idézi a kislány édesapját a mirror.co.uk.

Dean Gregory és Claire Staniforth, Indi szülei, hosszas jogi csatározásba keveredtek lányuk egészségéért. A nyolc hónapos kisbaba gyógyíthatatlan mitokondriális betegségben szenvedett, ez tulajdonképpen egy olyan állapot, amely megakadályozza a sejtek mitokondriumait abban, hogy elegendő energiát termeljenek.

Mivel a brit orvosok szerint a pici elviselhetetlen fájdalomtól szenvedett, ezért úgy döntöttek, hogy nincs értelme tovább folytatni a kezelést. A szülők pert indítottak, hogy életben tartsák kislányukat, azonban a londoni Legfelsőbb Fellebbviteli Bíróság végül elutasította a kérelmüket, és engedélyezte az orvosoknak, hogy levegyék a gépekről a kis Indi-t.

Édesanyja karjában hunyt el a kis Indi Gregory! A gyógyíthatatlan picit a hatóságok lekapcsolták a gépekről!
A kislányt a hatóságok lekapcsolták a gépekről

Ez annak ellenére történt, hogy a szülők találtak egy vatikáni kórházat, a Bambino Gesu Gyermekkórházat, ahol vállalták volna a kislány további kezelését, sőt ehhez az olasz hatóságok még az állampolgárságot is megadták, de már túl késő volt.

Miután Indi-t a nottinghami Queen”s Medical Centerből egy hospice-be szállították, szombat éjszaka meghalt édesanyja karjai között.

Az édesapa egy közleményben az esetért a brit egészségügyi rendszert (NHS), valamint a bíróságot tette felelőssé.

“Sikerült elvenniük Indi testét és méltóságát, de soha nem vehetik el a lelkét. Megpróbáltak megszabadulni Indi-tól, de mi gondoskodni fogunk arról, hogy örökké emlékezzenek rá. Attól a naptól kezdve tudtam, mikor megszületett, hogy ő különleges. Claire az utolsó lélegzetéig a karjában tartotta” – írta a közleményben Dean Gregory.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet