KezdőlapHírekEgy business osztályon repülő utas vegán menüt kért, egy banánt és evőpálcikákat...

Egy business osztályon repülő utas vegán menüt kért, egy banánt és evőpálcikákat kapott: „Ez egy kicsit sértő”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Igencsak felháborodott a Japan Airlines egyik business osztályának utasa vegán menüt kért a személyzettől, és egy banánt, valamint evőpálcikákat szolgáltak fel neki – számol be az esetről az Insider.

Kris Chari elmondta, hogy kedden foglalt business osztályra jegyet, mert Jakartából Tokióba akart repülni. A repülőút a tervek szerint több mint hét órán át tartott.

A repülés során két étkezést szolgáltak fel a repülőgépen: az első egy előétel volt egy üdítővel, amelyet az utasok közvetlenül a felszállás után fogyaszthattak el, a második pedig egy ebéd volt – közölte a Japan Airlines képviselője.

Az uzsonna a nem-vegán változatban sült tonhalból állt marokkói stílusú padlizsánsalátával, e mellé felszolgáltak sajtot narancsos salsával és egy bagettel – áll a légitársaság által kifüggesztett étlapon.

Chari az Insidernek elmondta, hogy arra számított, hogy az uzsonnánál hasonló ételt kap, mint a vegánok: szendvicset, salátát, vegán sajtot vagy akár egy bagettet.

„Ehelyett egyetlen banánt szolgáltak fel nekem” – panaszkodott Chari, aki elmondása szerint beszélt egy légiutas-kísérővel, és „őszintén szólva eléggé megdöbbent”, amikor megtudta, hogy a banán a menü része.

„Kicsit sértő, hogy egyetlen banánt szolgálnak fel, miközben mások sokkal tartalmasabb és ízletesebb menüt kapnak” – mondta Kris Chari. „Annál is inkább fontosnak tartom ezt, mivel a vegánok és vegetáriánusok száma megnőtt” – fűzte hozzá az utas.

„Sajnáljuk, hogy nem tudtunk megfelelni az elvárásoknak”

A Japan Airlines képviselője az Insidernek elmondta: „Sajnáljuk, hogy nem tudtunk megfelelni az elvárásoknak”.

Chari elmondta, hogy a második vegán étel, amit kapott, egy adag spagetti volt. A légitársasággal februárban repülő nem vegán utasok számára az ebédválaszték a nyugati menüben sajtos omlett, ratatouille és csirkekolbász, a japán menüben pedig grillezett lazac volt.

A „vegán vegetáriánus” menü egy speciális menü, a Japan Airlines honlapján salátás tálak, egy bagett, egy halal sorbet és egy tartalmasabb rizses étel képei jelentek meg.

Más légitársaságokat is bíráltak már azért, mert nem kínálnak komoly vegán menüt. Az Air Canada egyik utasa például azt mondta, hogy a légiutas-kísérők csak vizet kínáltak neki a Frankfurtból Torontóba tartó 10 órás repülőút során.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet