KezdőlapHírekEgy férfi 21 személyre szabott padot készített az uvalde-i lövöldözés áldozatainak emlékére

Egy férfi 21 személyre szabott padot készített az uvalde-i lövöldözés áldozatainak emlékére

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A május végén történt texasi iskolai lövöldözés az egész világot megrázta. A tragédia 21 ember életét követelte – 19 diák és két tanár vesztette életét az uvalde-i Robb Általános Iskolában. A történtek után az Egyesült Államokból és a világ többi részéről is rengeteg támogatás érkezett a közösség részére.

Többek között egy Georgia állambeli férfi, Sean Peacock is lerótta tiszteletét az áldozatok előtt. Peacock saját vállalkozását vezeti Jass Graphix néven, ahol grafikával foglalkozik, szakterülete pedig az egyedi fatáblák és fémmegmunkálás. De van egy egyedi terméke, ami kifejezetten népszerű – az úgynevezett „pillangó pad”.

Az első ilyen padot 2008-ban készítette el édesanyjának néhai nővére, Donna emlékére. A padot Donna képe és egy idézet díszítette.

Ezután elkezdett megrendeléseket felvenni a különleges padra, és az ötlet sokaknak megtetszett. Idén májusban Peacock újabb megrendelést kapott egy April Elrod nevű nőtől. Elrod az Etsyn látta a férfi munkáit, és azonnal beleszeretett a padba, ezért rendelt egy 10 éves kislánya, Makenna emlékére. April szerint a lánya imádta a pillangókat, ezért pillangókkal díszített ruhában temették el őt.

„Amikor meglátogatjuk őt a temetőben, mindig látunk pillangókat. Bárhová mentünk, mindenhol pillangókkal voltunk körülvéve” – mesélte az édesanya egy interjúban.

Elkezdett egy pillangókertet kialakítani a hátsókertjében, és amikor meglátta a padot az interneten, úgy gondolta, tökéletesen beleillene az elképzeléseibe.

„Amikor megláttam azt a pillangó padot, arra gondoltam, hogy tökéletes lenne a kertbe, egy hely, ahová leülhetünk, és Makennára gondolhatunk, beszélhetünk hozzá” – mondta.

April nem mondta el Peacocknak, hogy veszítette el a lányát, csak megrendelte a padot. Amikor azonban a férfi rákeresett a családra a Google-ben, megtalálta a lány nevét a texasi iskolai lövöldözés áldozatainak listáján. „Az övé volt az első név a listán. Makenna Lee Elrod. Amikor felfedeztem, az volt mindennek a kezdete” – magyarázta.

A férfi és a családtagjai ezután közzétették a megindító történetet a közösségi médiában, és hamarosan elkezdtek érkezni az adományok a padra, ami 1800 dollárba került.

Peacock ezután elhatározta, hogy minden áldozat emlékére készít egy padot. Elindított egy GoFundMe oldalt, és alig 48 óra alatt elérte a célösszeget, 20 ezer dollárt. „Makenna temetésének napján SMS-t írtam az anyának, és elárultam neki a tervemet. Elmondtam neki, hogy az adományozók kifizették a padot, amit a gyereke emlékére rendelt, és még 20 másikat is” – mesélte.

A következő napokban minden áldozat családjával felvette a kapcsolatot. Mindenkitől képeket kért, amikkel az egyedi padokat díszítheti, valamint azt, hogy meséljenek egy keveset elveszített szerettükről.

Egy pad elkészítése általában 6 hétig tart, de Peacock és önkéntes csapata felpörgette a munkafolyamatot, és augusztus elejére az összes pad elkészült. Tartottak egy megemlékezést a Georgia állambeli Eastmanben, majd a város költségén elszállították a padokat Uvalde-be.

Peacock és Tyler Kirkley tiszteletes közösen osztották szét az elkészült padokat. „Azért imádkozom, és abban reménykedek, hogy a szeretet változást hozhat, és amikor ezeken a padokon ülnek, az emberek emlékezni fognak arra a szeretetre, ami képes megváltoztatni ezt a világot” – mondta Kirkley.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet