KezdőlapHírekEgy férfi, aki 30 évvel ezelőtt özvegyült meg, felfedezte, hogy a felesége...

Egy férfi, aki 30 évvel ezelőtt özvegyült meg, felfedezte, hogy a felesége még mindig él egy karibi szigeten

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Puerto Ricóban találtak rá egy amerikai nőre, aki több mint három évtizeddel ezelőtt tűnt el, és a hatóságok halottnak nyilvánították.

A most 83 éves Patricia Koptát utoljára 1992-ben látták a pennsylvaniai Pittsburgh-ben, amikor a nyomozók elkezdték vizsgálni az eltűnését.

Brian Kohlhepp, Ross Township rendőrfőnök-helyettese szerint a nőt „különc utcai prédikátorként” ismerték, aki a „Veréb” becenevet viselte alacsony termete miatt. A demenciában szenvedő nő 7 évvel az eltűnése után egy szanatóriumba került.

A nő férje, Bob Kopta elmondta, hogy 20 évig voltak házasok, amikor a felesége eltűnt. „Megkönnyebbülés tudni, hogy nem fekszik valahol egy árokban, és nem ölték meg” – mondta a férfi.

A 86 éves Bob azt is elárulta, hogy a családja gyanította, hogy a nő Puerto Ricóban lehet, de 25 évvel ezelőtt hivatalosan halottnak nyilvánították.

Patricia azt állította, hogy egy Európából érkező tengerjáró hajón jutott el Puerto Ricóba

Bob elmondta, hogy az évek során rengeteg különböző érzést átélt, de most egyszerűen csak örül annak, hogy a felesége életben van, és megkapja a szükséges ellátást. „30 év után az ember megpróbálja elfelejteni a történteket. Most már elfelejthetem. Tudjuk, mi történt, és most megkapja az ápolást, amire szüksége van” – magyarázta.

Bob elmondta, hogy a felesége a Pittsburgh-i Művészeti Intézetben dolgozott liftkezelőként, mielőtt eltűnt. Az orvosok akkoriban megalomániát diagnosztizáltak nála, és a skizofrénia jeleit is megállapították.

Ennek ellenére nem került kórházba, és egészen az eltűnéséig rendszeresen „prédikált” az utcán. A rendőrség úgy gondolja, Patricia azért menekülhetett el az országból, mert félt, hogy elmegyógyintézetbe küldik.

Eleinte még egyedül élt Puerto Ricóban , és többször is látták a sziget különböző városaiban barangolni, például Naranjitóban, Corozalban és Toa Altában – a főváros, San Juan közelében.

Amikor végül szanatóriumba került, megőrizte a titkait, de idővel elkezdett információkat megosztani az életéről. De ahogy kora és demenciája előrehaladt, egyre több részletet osztott meg, és tavaly végül felfedett valamit, ami arra késztette a szanatórium egyik szociális munkását, hogy kapcsolatba lépjen a pennsylvaniai hatóságokkal. Egy DNS-teszt pedig végül megerősítette a nő személyazonosságát.

Patricia Kopta napjainkban

Kitűnő tanuló volt, ezenkívül modell és táncoktató

Családja szerint a nő annak idején kivételes tanuló volt, később pedig modell és táncoktató is volt. A középiskola elvégzése után pénzügyi területen dolgozott egy síküveggyártó cégnél, és a család elmondása szerint hetente járt táncolni.

Húga, a most 78 éves Gloria Smith azt is elmondta, hogy a nővére annak idején, még mielőtt férjhez ment volna, gyakran nyaralt Puerto Ricóban a barátaival, ezért is gyanakodtak rá, hogy esetleg oda mehetett, amikor eltűnt.

„Imádta az óceánt, a tengerpartot, a nap melegét” – mondta Gloria, hozzátéve, hogy nagyon szeretné meglátogatni a nővérét, annak ellenére, hogy a mentális egészsége nagyon megromlott. „Akár megismer, akár nem, szeretném látni, megölelni és elmondani neki, hogy szeretem.”

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet