KezdőlapHírekEgy férfi azzal dicsekedett, hogy aranyat talált az erdőben elásva - hátborzongató...

Egy férfi azzal dicsekedett, hogy aranyat talált az erdőben elásva – hátborzongató dolog derült ki róla!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A 40 éves Richard Walter Bradley-t négy ember meggyilkolásával vádolják, jelenleg óvadék nélkül tartják fogva, és ha elítélik, akár életfogytiglani börtönbüntetésre is számíthat. A hatóságok szerint azzal csalta áldozatait a Washington állami erdőbe, hogy eltemetett aranyat talált, és segítségre van szüksége a kiásásához.

Bradley-t eredetileg 2021 májusában tartóztatták le a 44 éves Brandi Blake meggyilkolásának vádjával. Blake 2021 májusának elején tűnt el, és a nyomozók még abban a hónapban megtalálták a holttestét egy sekély sírban a Washington állami Auburnben lévő Game Farm Parkban.

A holttesttől nem messze három emberi bordát találtak, amiket később DNS-vizsgálattal egy másik gyilkossághoz, a 36 éves Emilio Raul Maturin esetéhez kötöttek.

Bradley-t továbbá két másik gyilkossággal is vádolják. Az 59 éves Michael Goemant és fiát, a 31 éves Vance Lakey-t 2021 márciusában lőtték agyon, holttestüket egy karbantartatlan úton találták meg, nem messze a parktól.

Goeman a bírósági dokumentumok szerint nem sokkal azelőtt kapott nagy összegű örökséget, hogy őt és fiát megölték – írja az NBC News.

Bradley-t már akkoriban is gyanúsítottként tartották számon. Még 2021 májusában vádat emeltek ellene másodfokú gyújtogatásért, miután az ügyészek szerint 1000 dollárt ajánlott egy férfinak, hogy gyújtsa fel az apa és fia lefoglalt terepjáróját. Az ügyészek most a két férfi meggyilkolásával is megvádolták Bradley-t.

A 40 éves Richard Walter Bradley csütörtökön ártatlannak vallotta magát három gyilkossági vádpontban. Blake halála miatt valószínűleg a jövő hónapban áll majd bíróság elé.

A nyomozók szerint Bradley mind a négy esetben azt mondta az áldozatoknak, hogy segítségre van szüksége az arany kiásásához, majd megölte őket, és a holttestüket a parkban hagyta.

Az első gyilkosság 2019-ben történt. Emilio Raul Maturint a vádiratok szerint utoljára 2019 júliusában látták élve. Barátnője két héttel később jelentette az eltűnését.

A bírósági dokumentumok szerint a nő azt mondta a nyomozóknak, hogy hallotta, amint Bradley azt mondta Maturinnak, „segítségre van szüksége, hogy kiásson valami elásott aranyat Auburnben.” Maturin kezdetben szkeptikus volt, de végül belement a dologba.

A bírósági dokumentumok szerint Maturinnak szokása volt, hogy nagy mennyiségű pénzt vitt magával, amikor elhagyta a házat, és nagyjából 15 ezer dollár készpénz volt nála, amikor aznap elment otthonról új BMW-jével.

A barátnője követte a mobiltelefonját a Game Farm Parkba, és elment megkeresni őt, de megijedt, és visszafordult. Néhány órával később az auburni rendőrök megtalálták a park egyik nagy mezője mellett parkoló, nem regisztrált BMW-t, és várták, hogy a sofőr visszatérjen.

Amikor megpróbálták megállítani, Bradley elhajtott. Egy autós és gyalogos üldözés után letartóztatták, mert elmenekült a rendőrök elől. Idén december 5-én végül Maturin meggyilkolása miatt is vádat emeltek ellene.

Bradley-t korábban már elítélték rablásért, gépjárművel elkövetett testi sértésért és be nem jegyzett lőfegyver birtoklásáért.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet