KezdőlapHírekEgy fogoly azon a napon halt meg, amikor szabadulnia kellett volna, miután...

Egy fogoly azon a napon halt meg, amikor szabadulnia kellett volna, miután a többi fogoly két napon át kínozta

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy 22 éves alabamai rab agyhalott lett egy brutális börtönbántalmazást követően, és azon a napon halt meg, amikor szabadulnia kellett volna, így családja válaszokat és igazságszolgáltatást követel.

Daniel Terry Williams, a kétgyermekes családapa egyéves börtönbüntetését töltötte testi sértésért és lopásért, miután elfogadta a vádalkut, és november 9-én – a halála napján – szabadult volna.

Williams-t az alabamai Elmore-ban található Staton börtönbe szállították át, mindössze két héttel azelőtt, hogy október 22-én brutálisan megtámadták.

„Valakinek fizetnie kell ezért, és én nem fogom feladni. Ő a fiam” – mondta Terry Williams, Daniel apja a NBC News-nak. „Meghalok érte, ha kell”.

Daniel mostohaanyja, Taylor Bostic elmondta, hogy egy orvos felfedte előttük, hogy Daniel „jóval azelőtt kómába esett, hogy orvosi segítséget kapott volna”.

Egy fogoly azon a napon halt meg, amikor szabadulnia kellett volna, miután a többi fogoly két napon át kínozta
Fotó: Facebook / Daniel Williams

„Természetesen szomorúak vagyunk, de egyben feldúltak is. Dühösek vagyunk, mert hagyták, hogy ez megtörténjen. Majdnem két napig verték” – mondta Bostic. „Fél napig eszméletlenül hagyták, mielőtt felfedezték volna. Hogyan?”

Daniel barátnője először októberben kapott egy hívást az igazgatótól, hogy párját túladagolás miatt kórházba szállították. Ezután felvette a kapcsolatot Daniel szüleivel, hogy közölje a hírt.

Bostic elmondta, hogy ő és Terry először azt hitték, hogy a fiuk „valami rosszat kapott” a börtönben, de amikor megérkeztek a kórházba, sokkolta őket, amit felfedeztek.

„Tetőtől talpig kék és fekete volt. Sebek voltak a csuklóján. A fején szinte barázdák voltak a veréstől” – emlékezett vissza Bostic. „A férjem, Terry felhívta az igazgatót, és megkérdezte: „Mi a fenéért mondták, hogy a fiam túladagolásban halt meg, amikor nyilvánvalóan fizikai bántalmazás történt?” Az igazgató azt mondta, hogy nyomozás alatt áll az ügy, és azóta csak ennyit hallottam tőlük.””

Egy fogoly azon a napon halt meg, amikor szabadulnia kellett volna, miután a többi fogoly két napon át kínozta
Fotó: Facebook / Daniel Williams

Terry azt állítja, hogy Danielt október 19-én „megkötözték” és megverték, három nappal azelőtt, hogy egy másik rab elvitte őt egy tiszthez segítségért. Három ember állítólag megverte és szexuálisan bántalmazta a fiát.

A Williams család szerint az orvosok arról tájékoztatták őket, hogy amikor Daniel a kórházba került, az agya már csak 10 százalékban működött. Ezzel a 10 százalékkal Daniel csak lélegezni és pislogni tudott, de nem tudta, hogy hol van, vagy ki van körülötte. „Nem látott semmit” – mondta az édesapja.

Az orvosok közölték Daniel rokonaival, hogy életben maradhat a lélegeztetőgép segítségével, de örökre ágyhoz lesz kötve, és mindig gondozásra szorul. Családja úgy döntött, hogy november 5-én leveszik a mesterséges életfenntartó gépekről.

Dánielt a lekapcsolás után visszavitték a börtönbe, ahol nem sokkal később meghalt. A hatóságok szerint Danielt halála előtt a Kilby börtönbe szállították hosszú távú ápolásra, de az NBC News szerint nem világos, miért szállították el a kórházból.

„Látni akarom az igazgatót és az őröket a cellában ülni, és a fickókat, akik ezt tették, látni akarom őket a villamosszékben” – mondta Daniel apja. „Nem tudtam megmenteni a fiamat, de a következő embert meg akarom menteni. Azt akarom, hogy ez az ostobaság véget érjen.”

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet