KezdőlapHírekEgy fogorvos gondosan megtervezte felesége meggyilkolását, de egy részletet kihagyott, ami elárulta...

Egy fogorvos gondosan megtervezte felesége meggyilkolását, de egy részletet kihagyott, ami elárulta őt

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy, a felesége meggyilkolásával vádolt fogorvos az Egyesült Államok Colorado államában az interneten keresett választ olyan kérdésekre, mint például „kimutatható-e az arzén a boncoláskor?”. vagy „hogyan lehet egy gyilkosságot szívrohamnak beállítani”, hetekkel a felesége halála előtt – derült ki egy rendőrségi nyomozásból.

James Craig februárban az aurorai fogorvosi rendelőjében lévő számítógépet használta a kereséshez – mondta Bobbi Olson nyomozó. Nem sokkal azután, hogy „kutatott” az ügyben, felesége, Angela Craig rosszul kezdte érezni magát, és márciusban többször is kórházba került szédüléssel, hányással és zavartsággal, olyan tünetekkel, amelyekre az orvosok nem tudtak magyarázatot adni – mondta Kelly Lear orvosszakértő a szerdai meghallgatáson, amelyen eldől, hogy Craig első fokon gyilkosságért áll-e bíróság elé – írja a CBS News.

A rendőrség gyanúja szerint a 45 éves Craig mérget tett a fehérjeturmixokba, amelyeket felesége fogyasztott, mielőtt elment az edzőterembe. Állítólag azért tette ezt, hogy folytathassa kapcsolatát egy másik nővel.

Lear a vérvizsgálatok alapján megállapította, hogy Angela Craig azért halt meg, mert ciánnal és tetrahidrozolinnal, a szemcseppekben lévő anyaggal mérgezték meg.

Angela Craig március 18-án halt meg, miután harmadszorra is kórházba került. A nő 23 évig volt James felesége, és hat gyermekük volt.

Miközben a kórházban gyötrődött, és az orvosok nem tudták kideríteni, mi baja van, férje egy másik nővel, egy fogorvostársával, Karin Cainnel járt, aki Texasból érkezett hozzá.

Fotó: CBS

A rendőrség azután kezdett nyomozni James Craig után, hogy a fogorvosi rendelőben dolgozó társa és jó barátja, Ryan Redfearn elmondta egy nővérnek, hogy James Craig kálium-cianidot rendelt, noha a rendelőben nem volt rá szükség.

Craig szeretője azt mondta, hogy februárban egy fogorvosi konferencián ismerkedett meg vele, és három hétig voltak együtt. Arra a kérdésre, hogy szeretője azért ölte-e meg a feleségét, hogy együtt lehessenek, Caing azt mondta, nem terveztek közös jövőt.

A nyomozók úgy vélik, hogy március 6-án James Craig arzént tett az egyik fehérjeturmixba, amelyet rendszeresen készített a feleségének, és amikor látta, hogy a nő túlélte, sietett megrendelni a kálium-cianidot, amelyről azt mondta a szállítójának, hogy a műtéthez szükséges.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet