KezdőlapHírekÉletfogytiglani börtönre ítélték a 17 éves fiút, aki egy baseballütővel végzett tanárával...

Életfogytiglani börtönre ítélték a 17 éves fiút, aki egy baseballütővel végzett tanárával egy rossz jegy miatt

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték csütörtökön a 17 éves Willard Millert, annak a két iowai tinédzsernek az egyikét, akik egy baseballütővel agyonverték középiskolai spanyol tanárukat egy rossz jegy miatt.

Miller 35 év letöltése után megkaphatja a feltételes szabadlábra helyezés lehetőségét. A másik fiú, a 18 éves Jeremy Goodale esetében valószínűleg augusztusban születik meg az ítélet. Az ügyészek Goodale esetében 25 évtől életfogytig tartó szabadságvesztést javasoltak, a feltételes szabadlábra helyezés lehetőségével.

A két fiatal 2021-ben gyilkolta meg a 66 éves Nohema Grabert, miközben a tanárnő szokása szerint délutáni sétát tett egy közeli parkban.

Miller arcáról nem sok érzelmet lehetett leolvasni, miközben Shawn Showers bíró kihirdette az ítéletet, de az ítélet felolvasása előtt nyilatkozatot tett, amiben vállalta a felelősséget tettéért, és bocsánatot kért az áldozat családjától, valamint a saját és Goodale szeretteitől egyaránt.

„Szeretnék bocsánatot kérni a tetteimért, elsősorban a családtól. Őszintén sajnálom a fájdalmat, amit okoztam. Tudom, hogy a tetteim helytelenek voltak, akkor is tudtam, mégis végigcsináltam. Megtettem, amit tettem, és vállalom érte a felelősséget” – mondta.

A tizenévesek baseballütővel verték halálra Nohema Grabert, miközben délutáni sétáját tette egy helyi parkban – Fotó: Facebook/Nohema Graber

Miller, aki a gyilkosság idején 16 éves volt, áprilisban bűnösnek vallotta magát a bűncselekmény elkövetésében egy vádalku részeként, ami lehetővé tette, hogy esetleg rövidebb, körülbelül 30 év börtönbüntetést kapjon.A bíró azonban helyénvalónak ítélte meg ez életfogytiglan ítéletet a bűncselekmény brutális jellege miatt.

„Ezek a tettek emberi élet szándékos elvesztését eredményezték brutális módon. Erre nincs mentség” – érvelt Showers bíró.

Többen a tinédzsereket okolták Graber férjének nemrégiben bekövetkezett haláláért is, aki rákos volt, de a gyilkosság után depressziója miatt halogatta a kezelést.

„Remélem, hogy megnyitod a lelked az Úr előtt, és talán először tőle kérsz bocsánatot, mert jelenleg egy spirálban vagy, ami egyenesen a pokolba vezet” – mondta Graber sógora, Jim Graber a tárgyalóteremben, miközben egyenesen Miller szemébe nézett.

A nyomozók szerint Miller a gyilkosság délutánján találkozott Graberrel, hogy megbeszéljék a jegyet, amit a tanárnő adott neki, de a fiú ekkor már megbeszélte az akkoriban szintén 16 éves Goodale-lel, hogy megtámadják őt egy baseballütővel.

Miller bocsánatot kért Graber családjától, és vállalta a felelősséget a brutális gyilkosságért – Fotó: YouTube

A két tinédzser egymás ellen fordult, miután letartóztatták őket. Miller elismerte, hogy segített a terv végrehajtásában, de azt állította, hogy ő maga soha nem ütötte meg Grabert. Goodale azonban Miller ellen tanúskodott, azt állítva, hogy ő kezdeményezte a tervet, ő vitte magával a baseballütőt, és a gyilkosság egyértelmű szándékával ment a parkba.

Graber holttestét egy ponyva és egy talicska alatt találták meg az iowai Fairfieldben. A nyomozók szerint a két fiú később a közösségi médiában hencegett a gyilkosságról.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet