KezdőlapHírekÉletfogytiglant kapott az édesanya, aki magára hagyta a kisgyermekét, amikor elment nyaralni...

Életfogytiglant kapott az édesanya, aki magára hagyta a kisgyermekét, amikor elment nyaralni – elsírta magát az ítéletén

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A kimerültségtől és a kétségbeeséstől az ember szörnyű döntéseket hozhat. De semmilyen indok nincs arra, hogy egy szülő teljesen magára hagyjon egy önellátásra még alkalmatlan kisgyermeket, napokra, hogy felszusszanhasson és elmehessen nyaralni.

A 32 éves Kristel Candelario a hátralévő éveit börtönben tölti majd. Az édesanyát gyermekgyilkosságért ítélte el a bíróság, amiért egyedül hagyta a 16 hónapos kislányát, amíg ő több mint egy hétig távol volt. A kislány meghalt. Az ohiói nő végítéletét hétfőn tette közzé a Cuyahoga megyei ügyészség. Candelariotól a feltételes szabadlábra helyezés jogát is megtagadta a bíróság.

Az édesanya tárgyalása múlt hónapban zajlott, melynek keretében a nő bűnösnek vallotta magát súlyos emberölés és egy gyermek életének a veszélyeztetése miatt. A 16 hónapos kislánya, Jailyn ugyanis az ő felelőtlensége miatt vesztette életét tavaly.

Kristel Candelario június 6-án szabadságra ment, és felügyelet nélkül hagyta Jailynt. Az ügyészség szerint a távol töltött időben a nő Detroitban és Puerto Ricóban járt. Amikor június 16-án visszatért az otthonába, holtan találta Jailynt, és hívta a rendőrséget – közölték a hatóságok.

A közel másfél éves kislány gyakorlatilag éhen és szomjan halt – nyilatkozta dr. Elizabeth Mooney, a Cuyahoga megyei orvosszakértő- helyettes a bíróságon, hétfőn. A gyermek halálának körülményeit emberölésnek nyilvánították.

A kislány súlyosan alultáplált és dehidratált volt. Még 6 kilót sem nyomott, 3 kilóval mutatott kevesebbet az utolsó orvosi felülvizsgálatán rögzített adatoknál, amit a halála előtt két hónappal jegyeztek fel – egészítette ki Mooney.

Életfogytiglant kapott az édesanya, aki magára hagyta a kisgyermekét, amikor elment nyaralni – elsírta magát az ítéletén
Kristel Candelario egykori kislánya – Fotó: WKYV

Az orvosszakértő-helyettes, aki Jailyn boncolását is végezte, úgy fogalmazott: „Az egyik legtragikusabb és legszerencsétlenebb eset, amellyel eddigi pályafutásom során találkoztam”. Azt állította, a gyermek valószínűleg egy hétig szenvedhetett.

Michael C. O’Malley ügyész hétfői nyilatkozatában Jailynt „gyönyörű kislánynak” nevezte, akit „anyja elképzelhetetlen önzése vett el ettől a világtól”. Az édesanya bár utólag megbánta a tettét, és a saját bőrén érzi a rossz döntésének súlyát, így vallott a bíróságon: „Minden nap bocsánatot kérek Istentől és a lányomtól, Jailyntől”.

Hogy enyhítsen a nő lelki tusáján, a védőügyvédje, Derek Smith úgy fogalmazott, Kristel Candelario súlyos érzelmi válságban volt, és két gyermek egyedülálló anyjaként túl nagy volt rajta a nyomás. Ez viszont nem menti fel őt a tettének következményei alól.

A nő tavaly megpróbált kárt tenni magában, és antidepresszánsokat kapott, amelyek szedését anélkül hagyta abba, hogy orvosi véleményt kért volna – tette hozzá Smith a bíróságon. Candelario „nem gondolkodott tisztán” – érvelt az ügyvéd.

„Nem próbálom igazolni a tetteimet, de senki sem tudta, hogy mennyire szenvedek és min megyek keresztül” – vallotta Candelario, egy tolmácson keresztül.

Anna Faraglia, Cuyahoga megyei ügyészhelyettes azt a tényt is feltárta a bíróság előtt, hogy nem ez volt az első eset, hogy az édesanya magára hagyta a kislányt. Mielőtt nyaralni ment volna, Kristel két teljes napra hagyta felügyelet nélkül Jailynt.

„A gondolat, hogy ez a gyerek minden nap közelebb került a halálhoz, miközben ő szórakozik – az emberiség nem tudja ezt megemészteni. És ezek azok a tettek, amelyeket meg kell büntetni. Magára hagyta a lányát, otthagyta meghalni” – fogalmazott keményen az ügyészhelyettes.

Mielőtt kimondta volna Candelario végítéletét, Brendan Sheehan bíró megjegyezte: a rendőrség és az érintett egészségügyi szakemberek szerint ez volt az egyik legszörnyűbb eset, amit valaha láttak.

„Az egész világon megdöbbentette az embereket, mert szembemegy az egyik alapvető emberi felelősséggel. Ez az árulás végső aktusa” – nyilatkozta Sheehan.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet