KezdőlapHírekEurópa legszebb és legnagyobb tűzijátékát láthattuk augusztus 20-án - Nézd vissza itt!

Európa legszebb és legnagyobb tűzijátékát láthattuk augusztus 20-án – Nézd vissza itt!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Elképesztő tűzijátékban volt része mindazoknak, akik Budapesten nézték meg az augusztus 20-i események látványshowját. Az idei Szent István-napi ünnep egy látványos és minden eddiginél összetettebb tűzijátékshowban végződött.

Az augusztus 20-i tűzijáték este 9 órakor kezdődött, a programban 34 ezer pirotechnikai effekt, grandiózus fény- és lézerjáték, épületfestés, a Duna vízén elterülő, tűz alkotta virágszőnyeg, illetve közel 900 drón teszi felejthetetlenné.

A tűzijáték rakétáit 230 indítási pontról lőtték fel a Margit híd és a Petőfi híd közötti folyószakaszon, valamint a Szabadság és az Erzsébet hídon. Az est egyik fénypontja a 896 pilóta nélküli drónshow volt, amely gyönyörű alakzatokat formált a magyar történelem jelképeiből.

Az ünnepi tűz- és fényshow ezúttal is a magyarság sorsfordító történelmi eseményeit keltették életre, középpontjában azzal a meghatározó mozzanattal, amikor Szent István király a koronát és Magyarországot Szűz Máriának ajánlja fel.

A zenei aláfestéssel és szöveges narrációval kiegészülő produkció hét tételében a nemzet születése, a vérszerződés és a honfoglalás, a keresztény-pogány háborúk kora elevenedett meg, illetve a hit és a remény, amelyek a magyarság múltját és jelenét egyaránt meghatározzák.

Az idei Tűz és fények játékát olyan ismert szakemberek álmodták meg, mint a montreali tűzijáték-világverseny díjazottja, Seres Anikó, valamint a művészeti koncepciót előkészítő Iványi Árpád és Réti Barnabás. A legismertebb nemzeti klasszikusok műveit megidéző zenei aláfestés pedig Elek Norbert munkája.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet