KezdőlapHírekGyurta bravúros hajrával világbajnok

Gyurta bravúros hajrával világbajnok

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Megvan az első magyar aranyérem a sanghaji vizes vb-n, Gyurta Dániel a 200 méteres mellúszás fináléjában végzett az első helyen.

Nagy várakozásokkal tekintettünk a kínai vizes világbajnokság pénteki úszóversenyei elé, hiszen a 200 méteres férfi mellúszás döntőjében jó esély volt a magyar éremszerzésre. Gyurta Dániel a második legjobb idővel került be a fináléba, így az 5-ös pályáról indulhatott.

A 22 éves magyar versenyző, a szám világbajnoki címvédője az első fordulónál a harmadik volt, de lehetett rá számítani, hogy szokásához híven a hajrában lesz igazán elemében.

A legnagyobb ellenfél a várakozásoknak megfelelően a négyszeres olimpiai bajnok (200-on kétszeres olimpiai aranyérmes) japán Kitadzsima Koszuke volt, ő vezetett az utolsó forduló után, de Gyurta tapadt rá, majd begyújtotta a rakétákat és folyamatosan csökkentette a különbséget.

A szám magyar Európa-bajnoka elképesztően jól bírta a hajrát, ennek köszönhetően a táv vége előtt nem sokkal átvette a vezetést, és bő két tizeddel japán riválisa előtt csapott a célba. A bronzérmet a német Christian vom Lehn szerezte meg. Gyurta győztes ideje 2:08.41 perc volt.„Úgy jöttem ide, hogy megvédjem a címemet, s nagyon boldog vagyok, hogy ez sikerült – nyilatkozta Gyurta. – A győzelem szerintem fejben, mentálisan dőlt el életem eddigi tán legnehezebb versenyén. Az utolsó forduló után, 150-nél nehéz volt visszajönnöm, vagy én rontottam el, vagy Kitadzsima csinált kiváló fordulót, de visszajöttem, sikerült ritmust váltanom. A taktikám az volt, hogy végig vele menjek, aztán az utolsó 15-20 méteren próbáljam meg lehajrázni. Nem volt könnyű, a vártnál sokkal jobban bírta a négyszeres olimpiai bajnok, de én még nála is jobban…”

Így nyerte meg Gyurta Dani világbajnok 200 mellen

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet