Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Hatalmas lángokkal ég a párizsi Notre Dame templom.

Hatalmas lángokban ég a párizs Notre Dame katedrális, ahol épp renoválási munkálatok folynak. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tüzet, a BBC információi szerint a restaurálási munkálatokhoz felállított állványzaton, a tetőszerkezetnél keletkezett, és onnan terjedt tovább.

A francia közszolgálati televízió szerint a rendőrség balesetként kezeli a tűzesetet. A katedrális huszártornya is ledőlt.

A katasztrófa miatt Emmanuel Macron francia államfő lemondta az aznapra tervezett televíziós beszédét. Az elnök és Anne Hidalgo párizsi polgármester egyaránt szörnyűségesnek nevezte a világhírű épületben pusztító tüzet.

Párizs alpolgármestere, Emmanuel Grégoire a műalkotások megóvását és azt nevezte a legfőbb célnak a BFMTV francia televíziónak, hogy az embereket megóvják a részlegesen összeomló épület jelentette veszélyektől. Közben a székesegyház szóvivője azt mondta, arra számítanak, hogy a templom egész födélszerkezete le fog égni. Egyelőre nem tudni, mi okozta a lángokat. A France 2 közszolgálati televízió szerint a rendőrség balesetként kezeli a tűzesetet.

A Twittert elárasztották a tűzről készült videók:

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!