KezdőlapHírekHétköznap sokan, hétvégén pedig sokat rádióztunk

Hétköznap sokan, hétvégén pedig sokat rádióztunk

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

2011 júniusában az elozo hónaphoz hasonlóan a rádiók által elért közönség aránya már stabilan 73%-ot tett ki, azaz egy átlagnapon a 15 év feletti hazai lakosság körében 6.219.000 fo hallgatta minimum 15 percet valamely rádió adását. Ez az érték az idei évben eddig tapasztalt átlagnapi elérési arányok csúcspontja.

A nyár elso hónapjában tapasztalt rádióhallgatottsági növekedés elsosorban a hétköznapi rádióhallgatási szokásokban történo változásoknak köszönheto. A mostani illetve a májusi hónapban is már 77% volt az átlaghétköznapi elérés a 15 év feletti hazai lakosság körében, amely fokozatos növekvo tendenciát mutat 2011 januárja óta.

A napi rádióhallgatási görbe alapján az látszik, hogy továbbra is markánsan érvényesül a tendencia, miszerint a nyári meleg beköszöntével nagyobb arányban jellemzo a rádióhallgatás már a kora hajnali órákban és ez igaz a késo délutáni idoszakra is. Hajnali 6 óra elott a lakosság 16%-a kapcsolódott be egy átlagos hétköznapon valamely rádió musorába és délután 18 és 20 óra között közel ugyanennyien szintén hallgatták valamely csatorna adását.

A hallgatott ido mennyiségét is befolyásolja az emberek nyári életritmusa: júniusban az ilyenkor „pörgosebb” hétköznapokon többen, de rövidebb ideig, míg a kényelmesebb ritmusú hétvégi napokon hosszabb ideig hallgatták valamelyik rádióadó musorát.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet