KezdőlapHírekTervezz időben, hogy lekerüld a káoszt: íme a boltok húsvéti nyitvatartása!

Tervezz időben, hogy lekerüld a káoszt: íme a boltok húsvéti nyitvatartása!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Általában nagy felhajtással jár az ünnepi bevásárlás, és valószínű ez idén sem lesz másként. Ahhoz, hogy semmi fontos ne maradjon ki, érdemes időben terveznünk – nemcsak a fokozatosan összeállított bevásárlólista lehet hasznos kellék, hanem az is, ha előre tudjuk, hogyan kerüljük el a tömegnyomort a boltokban, illetve, hogy milyen programmal tartanak nyitva az üzletek húsvétkor.

Az ünnepek általában a bőségről szólnak, és ilyenkor ki szoktunk tenni magunkért. Nemcsak süteményekből készítjük el a kedvenceinket, hanem a főfogást is már hetekkel előtte megtervezzük.

Akár a hagyományoknak élünk, akár szeretjük a változatosságot az ünnepi menüben, érdemes időben felkészülni mindegyik lehetőségre. A boltok készletei ugyanis az ünnepet megelőző napokban rohamosan fogynak, ráadásul arra is gondolnunk kell, hogy mindent beszerezzünk, amire a hosszú hétvégén szükségünk lehet.

A tojás és a sonka azok a cikkek, melyeket gyorsan elkapkodnak a pultokból, ezért úgy ütemezd a bevásárlást, hogy le ne maradj az ünnepet jelképező élelmiszerekről!

Boltok húsvéti nyitva tartása

A húsvéti munkaszünet nagypéntektől, március 29-től húsvét hétfőig, április 1-ig tart. Ez azt jelenti, hogy csütörtökön van az utolsó lehetőséged, hogy beugorj a boltba feltankolni.

A nagyáruházak hatalmas tömegre számítanak március 28-án délután és este, ezért amennyiben teheted, ne hagyd a bevásárlást az utolsó pillanatra.

Március 29, nagypéntek tehát hivatalos munkaszüneti nap, minden (élelmiszer)üzlet és pláza zárva tart. Március 30, nagyszombat heti pihenőnapnak számít, ami azt jelenti, azok a boltok, melyek általában nyitva szoktak tartani szombatonként, valószínű most is nyitva lesznek.

A Lidl, Aldi, Penny, Spar, Auchan, Tesco, Metro például bejelentette, az ünnep ellenére normál munkaprogrammal dolgozik nagyszombaton, így, ha kifelejtettél valamit a listáról, ezen a napon még pótolhatod.

Március 31 és április 1, húsvét első és másodnapja hivatalos munkaszüneti nap, minden (élelmiszer)üzlet és pláza zárva tart.

Április 2-án, kedden zökkenünk vissza újra a megszokott kerékvágásba.

Fontos tudni, hogy pánikra semmi ok: attól még lehet vásárolni, amiért az üzletek zöme a fő szabály szerint zárva tart. Csak jóval kevesebb helyen.

A benzinkutak és az éjjel-nappali üzletek például megszakítás nélkül üzemelnek, ahogyan az ügyeletes gyógyszertárak is, de a sarki kisboltok is nagy eséllyel fogadják majd a vásárlóikat – érdemes mindenképp előre tájékozódni a munkaprogramjukról, vészhelyzet esetére.

És az óraátállításról sem érdemes megfeledkezni! Március utolsó vasárnapján ugyanis érvénybe lép a nyári időszámítás.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet