KezdőlapHírekItt az utolsó fotó a Balatonba fulladt testvérpárról - Édesapjuk így emlékszik...

Itt az utolsó fotó a Balatonba fulladt testvérpárról – Édesapjuk így emlékszik rájuk

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Vasárnap délután egy testvérpár fulladt bele a Balatonba, a 13 és a 17 éves fiú az alsóbélatelepi strandon fürdőzött matracokkal. A fiúk a családjukkal már többször fürdőztek a Balatonban, és valamilyen szinten tudtak úszni.

A Pongrácz család már hetek óta lázban égett, mindenki nagyon várta a balatoni nyaralást. A három gyerek és a szülők is remekül érezték magukat az első nap, ám a második napon olyan tragédia rázta meg a családot, amire senki sem számított. A 13 éves Zoltán és a 17 éves Tamás vízbe fulladt.

“Együtt mentünk be a vízbe, én a húgukkal vízipisztolyoztam, a srácok pedig odébb úsztak a matraccal. Aztán kimentünk a vízből a lányommal. Alig fél óra telt el, amikor megláttam, hogy néhány fiatalember hoz ki egy ájult gyereket. Egyből odasiettem, de akkor még nem is tudtam, hogy az én fiamról van szó. Csak a fürdőnadrágjáról ismertem fel szegényt” – mesélte a Blikknek az apuka, Sándor.

A gyászoló apuka elmondta, német fiatalok próbáltak segíteni nekik, mindent megtettek, hogy megmentsék a fiúk életét, ám mindhiába.

“Egész kicsi koruktól vittük őket nyaralni. Ugyan nem versenyszerűen, de tudtak úszni. Akárhova mentünk, rendszeresen ugráltak a mély vízbe, sosem volt gond ezzel. Mindketten jó fizikumúak voltak, csak arra tudok gondolni, hogy felhevülhetett a testük, amikor belecsúsztak vagy beleugrottak a vízbe. Egyébként szemmel láthatóan a tragédia másnapján az a három bója beljebb volt hozva, amik azt jelezték, honnan mélyül a víz. Én már a rendőrségen voltam, amikor este a másik gyermekemet megtalálták. Hétfőn hazafelé bementünk a krematóriumba. Ott még el tudtunk tőlük búcsúzni. Előtte még gyújtottunk egy-egy mécsest a parton, ahol a tragédia történt” – mesélte a megtört édesapa, aki megmutatta a két fiúról készült utolsó képet.

Tamás és Zoltán húgukkal, Dominikával fotózkodott vasárnap. Néhány órával később a fiúk belefulladtak a Balatonba – Fotó: Blikk

A fiúk húga, Dominika a partról nézte végig a testvérei kálváriáját, és bár a tragédia napján erősnek mutatta magát, másnap egész nap sírt.

A Blikk azt is megtudta, hogy a két fiú gyógyíthatatlan betegségben szenvedett. A nagyobbik nyitott gyomorszájjal született, csak ülve lehetett altatni kicsiként, hogy ne fulladjon meg, mert a légcsöve folyton elzáródott. Emellett alig hallott és gyengén látó is volt. A kisebbik autoimmun betegséggel és lisztérzékenységgel küszködött.

Húszéves bátyjuk már külön él tőlük, ő a nyaralásra sem tartott velük.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet