KezdőlapHírekKároly király könnyes szemmel búcsúzott édesanyjától: "gyászoló fiúként" nézte, ahogy Erzsébet koporsóját...

Károly király könnyes szemmel búcsúzott édesanyjától: „gyászoló fiúként” nézte, ahogy Erzsébet koporsóját leengedik

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

III. Károly király könnyes szemekkel nézte végig édesanyja, II. Erzsébet királynő végső búcsúztatását, amelyre hétfő este került sor a windsori kastély Szent György-kápolnájában. 800 meghívott jelenlétében végső gyászistentisztelettel vettek búcsút a királynőtől, majd koporsóját leeresztették a kápolna királyi kriptájába.

Hétfőn este tartották II. Erzsébet királynő végső búcsúztatását a windsori kastély Szent György-kápolnájában. Hétfőn délelőtt az uralkodó koporsóját átvitték a Westminster Halltól 250 méterre emelkedő Westminster-apátságba, az angol-brit monarchia ősi londoni koronázó templomába, ahol búcsúszertartást tartottak a királynő emlékére.

A gyászszertartás végén II. Erzsébet koporsóját a londoni apátságból vitték a fővárostól 25 kilométerre fekvő Windsorba, amely az 1820-ban elhunyt III. György király óta az összes brit uralkodó végső nyughelye.

A windsori Szent György-kápolnában tartott szertartáson részt vettek a királyi család legmagasabb rangú tagjai, élükön II. Erzsébet királynő elsőszülött fiával és utódjával, III. Károly királlyal.

Jelen voltak Károly testvérei, Anna hercegnő, András yorki herceg és Eduárd, Wessex grófja, valamint a király két fia, Vilmos walesi herceg, a trón várományosa és Vilmos öccse, Harry sussexi herceg.

Az uralkodó búcsúztatásával véget ért a tíznapos gyászidőszak. Károly herceg rendkívül érzelmes volt a temetés utolsó pillanataiban, könnyes szemmel nézte végig, ahogy édesanyja koporsóját leengedik a családi kriptába.

„Károly király rendkívül érzelmes volt a himnusz alatt. A szemei kikerekedtek, és az ajkába harap, hogy visszafogja az érzelmeit. Kétségtelen, hogy gyászoló fiú volt” – mondta Adrianna Carter királyi szakértő.

Fotók: The Royal Family/YouTube

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet