KezdőlapHírekLove Parade: 15 ember meghalt, többen megsérültek

Love Parade: 15 ember meghalt, többen megsérültek

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Legkevesebb 15 ember meghalt szombaton késő délután a németországi Duisburgban, amikor pánik tört ki a technozene híveinek immár hagyományos Love Parade rendezvényén. Értesülések szerint a sebesültek száma megközelíti a százat, többek állapota rendkívül súlyos.

A résztvevők száma egyes hírek szerint meghaladta az egymilliót. A pánik az egykori teherpályaudvarnál, a rendezvény közelében, egy alagútban tört ki. Szemtanúk arról számoltak be, hogy rendőrök emberek ezreit próbálták visszatartani attól, hogy bejussanak a Love Parade már túlzsúfolt területére.

A körbekerített területnél az emberáradat összesűrűsödött, egyesek már vissza akartak fordulni. Az alagút szűknek bizonyult, nem lehetett se előre, se hátra menni. A hazafelé, illetve a rendezvényre tartó emberek körében levegő hiányában pánik, dulakodás tört ki, egymást taposták. Esti értesülések szerint több embert újra kellett éleszteni, a hatóságok szerint egyáltalán nem kizárt, hogy a halottak száma tovább növekszik. A 15 – immár bizonyos – áldozat többsége nő.

A rendezvényt biztonsági okokból nem szakították meg azonnal, hogy a pánikot ne fokozzák tovább. A német vasút szerelvényeket indított a helyszínre az emberek elszállítására, és több száz busz is érkezett.

A történtek óriási sokkot okoztak. Észak-Rajna-Vesztfália tartomány miniszterelnöke mélységes megdöbbenésének adott hangot az eset miatt. A hatóságok rendkívüli telefonvonalat létesítettek, amelyen keresztül a hozzátartozók érdeklődhetnek.

A technozene rajongóinak partiját harmadik alkalommal rendezték meg a Ruhr-vidéken – Duisburgban először -, korábban mindig Berlin volt a helyszín. A nyitott teherautók, rajtuk a zenekarokkal azonban a korábbi évektől eltérően nem a belvároson keresztül hajtottak végig, hanem körbejártak a lezárt területen.

Már két órával a rendezvény délutáni kezdete előtt rendkívüli állapot uralkodott a duisburgi belvárosban, tízezrek igyekeztek eljutni a helyszínre. A rendőrség lezárta a belvárost, hogy úrrá legyen az emberáradaton.

(MTI)

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet