KezdőlapHírekMa húzzák meg a felsőoktatási ponthatárokat

Ma húzzák meg a felsőoktatási ponthatárokat

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Ma húzzák meg a felsőoktatási ponthatárokat, amelyeket a 4. Pont Ott Partin hirdetnek ki a fővárosi Corvin sétányon; a mintegy 140 ezer felvételiző elsőként a www.felvi.hu portálról tájékozódhat, várhatóan este nyolc óra körül.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. által szervezett programon – amelyen egyebek mellett könnyűzenei programok várják a fiatalokat – kerekasztal-beszélgetést is tartanak oktatási szakemberek részvételével; szó lesz a hallgatói szervezetekről, a tanulmányok finanszírozásáról, ösztöndíjakról és a diákhitelről.

A 2010-2011-es tanévben 56 ezer államilag támogatott hallgatót vesznek fel alapképzésre, egységes, osztatlan képzésre és felsőfokú szakképzésre. Szeptembertől a mesterképzések száma bővül, több mint 325 szakra vesznek fel 19.600 diákot.

A meghirdetett képzések száma a tavalyi 5753-ról 7439-ra nőtt. Ezek közül 3100 alapképzés, 3054 mesterképzés, 1199 felsőfokú szakképzés és 86 az egységes, osztatlan képzés.

Felsőoktatási felvételi jelentkezést 140 ezren adtak be, 13 ezerrel többen, mint tavaly.

Alapképzésre több mint 93 ezren, egységes, osztatlan képzésre mintegy 11 ezren, felsőfokú szakképzésre több mint 7700-an, mesterképzésre mintegy 23.500-an jelentkeztek.

(MTI)

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet