KezdőlapHírekMagyarországra érkezett Joulupukki, a finn Mikulás

Magyarországra érkezett Joulupukki, a finn Mikulás

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Joulupukki, a finn Mikulás pénteken Magyarországon landolt. A finn Rovaniemi városából érkező lappföldi Mikulás a Malév fedélzetén repült Magyarországra, hogy számos helyszínen hallgassa meg és teljesítse a gyerekek kívánságait.

A őszhajú apó magyarországi programjában számos állomás szerepel: a többi között találkozhatnak vele Veszprém és Ajka lakói, a vörösiszap-károsult területeken élő gyerekek, de ellátogat több gyerekkórházba, a Vakok Intézetébe és a Mikulásgyárba is.

A Mikulást egyebek mellett Harriet Lonka, a Finnagora finn kulturális és tudományos központ kulturális attaséja, a lőrinci óvodások és a Csodalámpa Alapítvány kis betegei fogadták a reptéren. A gyerekek az Airport Hotel Budapestben vehették át ajándékaikat a nagyszakállútól a Malév és partnerei – az Airport Shuttle Minibusz, a Mondial Biztosító és a Le Meridien Hotel – jóvoltából. A gyerekek versekkel, dalokkal, színes rajzokkal köszönték meg Joulupukki ajándékait – közölte a Malév Zrt. az MTI-vel.

(MTI)

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet