KezdőlapHírekMegfulladt a hathetes csecsemő a keresztelőn, miután a pap belemártotta a keresztelővízbe

Megfulladt a hathetes csecsemő a keresztelőn, miután a pap belemártotta a keresztelővízbe

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az egész országot megrázta a hathetes csecsemő halála, aki a keresztelőjén fulladt meg, miután a pap belemártotta a keresztelővízbe.

Borzalmas tragédia történt Romániában, Suceava megyében, amikor egy keresztelő megfulladt egy hathetes csecsemő, akit az ortodox pópa teljesen alámerített a keresztelővízbe. Az incidensre vasárnap került sor, a baba keresztelőjén, a helyi ortodox templomban.

A hathetes baba azután lett rosszul, hogy a pap egész testét belenyomta a keresztelő medence vízébe. Miután a pap kivette a vízből, a gyerek nem lélegzett, nem sírt fel, ezért a szülők azonnal hívták az 112-es segélyhívószámot – írja a Filantropikum.com.

A helyszínre kiérkező rohammentősök azonnal elkezdték a csecsemő újraélesztését. Az orvosok szerint túl sok víz került a pici tüdejébe, így azonnal a kórházba szállították.

Dan Teodorovici, a megyei kórház szóvivője szerint a csecsemőt az intenzív osztályra vitték, ahol intubálták, de hétfő reggel életét vesztette. Az ortodox egyház szerint a keresztelő az ortodox egyház előírásai szerint történt, a gyereket teljesen alámerítették a keresztelővízbe.

A pap szerint a gyerek még sírt, amikor kivette a vízből.

Az eset az egész országot megrázta, Ciprian Ioan Streza teológus, a Szebeni Teológiai Egyetem tanára is elmondta a véleményét. Szerinte a keresztelendő gyereket mindig alá kell meríteni a keresztelővízbe, hacsak nem beteg, vagy nincs a halálán, ilyenkor csak lelocsolják a babát. A teológus azt is elmesélte, az egyetemen azt tanítják, hogy a vízbemerítés csak egy pillanatig tart, így a baba szájába és orrába nem jut be a víz.

A rendőrség nyomozást indított az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet