KezdőlapHírekMeghalt a 21 éves magyar zsokélány: verseny közben szenvedett balesetet

Meghalt a 21 éves magyar zsokélány: verseny közben szenvedett balesetet

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Szombaton elhunyt Jeles Eszter, aki szeptember 5-én az Isztambulban rendezett Fegentri női amatőrlovas világbajnokságon szenvedett súlyos balesetet.

A Kincsem Park honlapján megjelent gyászhír szerint a 21 éves nyíregyházi zsokét azonnal kórházba szállították és megkezdték a kezelését. Az első vizsgálatok után, szeptember 6-án műtéti beavatkozásra került sor, de az orvosok minden erőfeszítése ellenére Jeles Eszter szervezete 13 nap után feladta a küzdelmet.

Jeles Eszter 21 évesen vesztette életét, a Nemzeti Vágtán is részt vett, ahol negyedik helyen végzett. 4 éves kora óta lovagolt.

„Mély fájdalommal és megrendült szívvel tudatjuk, hogy elhunyt Jeles Eszter. Szervezete nem tudta legyőzni a két héttel ezelőtti baleset által okozott sérülést. Eszti hős volt, életét adta a lóversenyzésért. Emlékét örökre szívünkbe zárjuk” – búcsúzott a fiatal lovastól a Magyar Lovaregylet.

A Hippodrom és a Lovarda Magazin is megható sorokkal búcsúzott a 21 éves lánytól.

“Eszter ellovagolt… Tehetséges, kedves, szerény, csinos… hirtelen ezek a szavak jutnak az eszembe arról a lányról, aki most itthagyott bennünket. Jeles Eszti nincs többé. Nem látjuk többet ebben az életben. Feldolgozhatatlanok és kíméletlenül koppanóak ezek a szavak.
Tudtuk, éreztük szeptember 5-én, amikor kaptuk a híreket, hogy felbukott lovával Isztambulban: élete legnagyobb harca vár rá a kórházban. Ma, szeptember 18-án elvesztette ezt a csatát. Pedig számos küzdelemben bizonyult a legjobbnak. Alázata, talentuma a legjobbak közé szánta őt a turfon, a Sors viszont nem részesítette ebben a kegyben. Elvágta a fonalát, nem engedte, hogy kiteljesedhessen. Igazságtalan és gonosz döntés mindez, de megfellebbezhetetlen.
Eszter! Nagyon fogsz hiányozni és aki csak néhány szót is váltott veled az életben, az sosem felejt el. Szerény, kissé szégyenlős mosolyod a díjátadókon, kitartásod és elszántságod örökre velünk marad, mint ahogyan lovaiddal a belőled áramló végtelen szeretet.
Isten veled, Jeles Eszter!”

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet