KezdőlapHírekMeghalt a feleség, miközben plasztikai sebész férje épp műtötte

Meghalt a feleség, miközben plasztikai sebész férje épp műtötte

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Letartóztattak egy floridai plasztikai sebészt, akit azzal vádolnak, hogy köze volt felesége halálához, miközben ő maga műtötte meg.

A floridai Santa Rose megyei seriff hivatala bejelentette, hogy június 17-én, hétfőn letartóztatta a 40 éves plasztikai sebészt, Benjamin Jacob Brownt emberölés vádjával, amelynek áldozata a felesége, Hillary Ellington Brown volt.

A nyomozók megállapították, hogy Hillary egy 2023 novemberi kozmetikai beavatkozás során szívmegállást szenvedett. A nőt kórházba szállították, de nem tért magához, és egy héttel később meghalt – írja a New York Post.

A férje állítólag nagyon későn hívta a mentőket, miután a nő rosszul lett a műtőasztalon, talán azt hitte, hogy ő maga is közbeavatkozhat. A hatóságok tavaly, a nő halála után indítottak vizsgálatot az ügyben.

„A Santa Rosa megyei seriff hivatala és az orvosszakértői hivatal vizsgálatot folytat Hillary Brown halálával kapcsolatban. A halál okát és körülményeit az igazságügyi orvosszakértői vizsgálat után fogják megállapítani. A boncolási jegyzőkönyv általában több hónapot vesz igénybe, mivel általában kiterjedt laboratóriumi vizsgálatoktól és toxikológiai vizsgálatoktól függ” – közölte a seriffi hivatal.

Idén májusban a hatóságok sürgősségi felfüggesztést rendeltek el Brown jogosítványára, így nem vezethetett. A hatóságok nyilvánosságra hozták, hogy a vizsgálat több ellentmondásos részletet tárt fel Brown praxisával és az esettel kapcsolatban.A vizsgálat szerint Hillaryt „hasi hegek revíziójára, kétoldali kar zsírleszívásra, ajakfeltöltésre és füligazítási eljárásokra” írták ki. Azt is megállapították, hogy Hillary, akinek nem volt orvosi képzettsége, maga készítette el az érzéstelenítő oldatot, és több „sokszínű tablettát, köztük váliumot” vett be.

A beavatkozás során Hillary „nyugtalanná vált és elkezdte mozgatni a lábait”, miközben férje zsírleszívást végzett a karján. Állapota fokozatosan romlott, és hamarosan kritikus állapotba került.

„Hillary azt mondta, hogy a látása homályosodni kezdett, és azt mondta Dr. Brownnak, hogy „narancssárgát lát”. A nyugtalanság, az izomgörcsök és a homályos látás mind a lidokain (helyi érzéstelenítő) mérgezés jelei” – áll a letartóztatási jelentésben. A hatóságok azt is kifejtették, hogy az orvos azután is folytatta a beavatkozást, hogy a feleségénél ezek a tünetek jelentkeztek.

A vizsgálat szerint Dr. Brownt többször megkérdezte egy nővér, hogy hívja-e a 911-et, mire ő többször is azt mondta, hogy nincs rá szükség. Végül pánikba esve kiabált az ápolókkal, és megkérdezte őket, hogy milyen gyógyszert szedett a felesége.

Az orvos megkérte a személyzetet, hogy hívják a 911-et körülbelül 10-20 perccel azután, hogy a felesége rohamot kapott. A halottkémi vizsgálat megállapította, hogy a halált „lidokain-mérgezés szövődményei” okozták.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet