KezdőlapHírekMeghalt az 5 éves kisfiú miután a fogorvos eltávolította két tejfogát

Meghalt az 5 éves kisfiú miután a fogorvos eltávolította két tejfogát

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy 5 éves kisfiú meghalt, miután egy fogorvos általános érzéstelenítésben eltávolította két tejfogát.

December 17-én Marianna Vakhniak és párja, Viktor Pashnyk elvitték 5 éves fiukat, Velest a fogorvoshoz az ukrajnai Lviv egyik klinikájára, hogy kihúzzák két tejfogát. Veles állítólag nagyon izgult, ezért a sebész felajánlotta az altatás lehetőségét.

Szülei, akik mindketten zenészek, beleegyeztek, de a kisfiú továbbra is nagyon ideges volt a műtét miatt, és kérte, hogy álljanak le a beavatkozással – írja a The Sun.

Nem sokkal azután, hogy elkezdődött a szájsebészeti műtét, az édesanya zajt hallott odabentről, és rémülten figyelte, ahogy az egészségügyi dolgozók berohannak a szobába.

20 perc múlva két mentőcsapat érkezett a klinikára, és Velest a helyi kórházba szállították.

A szülőknek azt mondták, hogy a kisfiú szíve megállt, miután elaltatták, és bár az orvosoknak sikerült újraindítaniuk, mire az intenzív osztályra szállították, megállapították az agyhalált.

„Még mindig nem világos számunkra, hogy mit tettek a műtőben egy egészséges gyerekkel, hogy most kómában van, és nincs esélye az életben maradásra” – mondta Veles édesapja még decemberben. A kisfiú január 13-án halt meg.

A rendőrség nyomozást indított az ügyben, és vizsgálja, hogy az egészségügyi dolgozók felelősek-e a gyerek haláláért.

Pashnyk a Facebookon jelentette be fia halálát, és megható üzenetben búcsúzott el tőle.

2023 novemberében az ukrajnai Ternopil városában is meghalt egy egyéves gyerek, miután neki is altatásban távolították a tejfogait. Az információk szerint allergiás reakciót kapott, és nem tudták felébreszteni.

A Ternopili Regionális Ügyészség megállapította, hogy a kisfiú akut tüdő- és szívelégtelenségben szenvedett, ami hozzájárult a halálához.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet