KezdőlapHírekMegszólalt a botokkal vezető, amputált lábú férfi: „30 éve így vezetek”

Megszólalt a botokkal vezető, amputált lábú férfi: „30 éve így vezetek”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A rendőrök is ledöbbentek, amikor nemrég az M6-os autópályán igazoltatták azt a sofőrt, aki botokkal vezetett, ugyanis egy balesetben elvesztette mindkét lábát. Kiderült, a férfinak még vezetői engedélye sincs.

Nemrég egy amputált lábú sofőrt igazoltattak a rendőrök az M6-os autópályán, ám ők is sokkot kaptak, amikor kiderült, hogy a férfi botok segítségével vezette a Porsche Cayenne gépkocsiját.

A rendőrök azért állították le az autóst, mert mindegyik ablaka le volt sötétítve, ekkor derült ki, hogy a sofőrnek nincs vezetői engedélye, és hogy két seprűnyéllel vezetett.

„Amikor a kollégák elkérték tőle a jogosítványát, elmondta, hogy soha nem volt ilyenje, sőt, jelenleg is eltiltás hatálya alatt vezet” – közölte a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A férfi nem először bukott le a rendőrök előtt, többször is elkapták már, amikor szabálytalanul átalakított kocsikkal vezetett. A férfi annyira szeret vezetni, hogy a törvényt sértve is megkockáztatta a kocsikázást.

„Egy balesetben veszítettem el a lábaimat, amikor a vasútnál dolgoztam” – mesélte a Blikknek a Jenő nevezetű sofőr.„Harminc éve így vezetek, bár nem volt jogosítványom. Amputáltként nem tudtam megszerezni az engedélyt. A botos módszert az internetről néztem le” – osztotta meg a férfi, akinek csodával határos szerencséje volt eddig, ugyanis komoly balesetet is okozhatott volna.

A lap megkérdezett egy vezetéstechnikai szakértő is, aki szerint csoda, hogy a férfi eddig nem okozott balesetet, ugyanis egy ilyen vezetőnek minimálisak a cselekvőképességei.

„Egy ilyen sofőrnek szinte nulla a cselekvőképessége. Mozgássérültként is lehet autót vezetni, ha a jármű megfelelően és szabályosan át van alakítva. A technika fejlettségének köszönhetően ma már nagyon széles a palettája az ilyen módosításoknak, személyre lehet szabni az autót. Ugyanakkor kétségtelen, hogy lehetnek olyan szituációk, amiket egy amputált lábú sofőr képtelen – vagy csak nagyon nehezen tud – kezelni: egy jégbordán megcsúszó autóban például fontos, hogy a sofőr a lábával ki tudja támasztani magát, hiszen különben akár ki is eshet az ülésből” – mondta a szakértő.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet