Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Borzalmas élményről számolnak be a dunai hajóbaleset túlélői.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A dél-koreai Chosun.com portál megszólaltatta a Hableány katasztrófájának túlélőit Budapesten. A helyi lapnak az egyik túlélő azt mondta a baleset pillanatában mintegy húszan voltak a fedélzeten, tíz ember pedig az alsó kabinokban tartózkodott.

A 31 éves túlélő azt mondta, hogy látta, amint a nagy hajó feléjük tart, de meg sem fordult a fejében, hogy össze fognak ütközni, idézi szavait az Index.

A 32 éves Yoon szerint a hajójuk az ütközés után egyből felborult és elsüllyedt. A fedélzeten lévő emberek a vízbe estek, a kabinokban lévők valószínűleg ki sem tudtak menekülni.

Egy Jeong nevű túlélő a balesetkor talált egy mentőövet, és minden erejét beleadott, hogy elérje, mert tudta, hogy csak ez mentheti meg az életét. A rajta lévő zsinórt Yoon felé dobta, így sikerült kettejüknek megmenekülni. Azt mondták, könnyek közt nézték, ahogy a többi ember feje eltűnik, felbukkan, megint eltűnik a vízben.

Egy 60 éves túlélő úszni próbált, majd sikerült egy másik hajó matrózának a kezébe kapaszkodni, de egy idő után kicsúszott és elsodorta a víz, de túlélte a vízben, míg a mentőcsapatok megérkeztek.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az utolsó információk szerint már csak egy ember van kórházban a szerda esti dunai hajóbaleset túlélői közül. A sérült többnapos kórházi megfigyelésre szorul.

Cseke Béla, az Uzsoki Utcai Kórház sürgősségi osztályának orvosa azt mondta: a sérültnek több bordája eltört, ami többnapos megfigyelést igényel. Valamennyi sérült nagy lelki traumán ment át – tette hozzá.

A Parlament közelében szerda este történt balesetben legkevesebb heten meghaltak, 21 embert, köztük egy ötéves kislányt és több 70 év körüli embert még keresnek.

Ezt már láttad? Videót tettek közzé a dunai hajóbalesetről

A baleset nem sokkal 9 óra után történt a Margit hídnál; a Viking szállodahajóval ütközött össze a nála jóval kisebb, dél-koreai turistákat szállító Hableány turistahajó, és másodpercek alatt elmerült. Hét embert a környező hajókon utazók mentettek ki, hétnek pedig már csak a holttestét találták meg, mindannyian dél-koreai állampolgárok voltak.

Az M1 információi szerint a szerdai volt a dél-koreai turistacsoport első napja Budapesten, a városnéző hajó este nyolckor futott ki fedélzetén 33 turistával és kéttagú személyzettel.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!