Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Az idén az első félévben csökkent a szálláshelyek árbevétele, nőtt viszont a vendégek és a vendégéjszakák száma. A magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken több külföldi, de kevesebb belföldi fordult meg – közölte a Központi Statisztikai Hivatal hétfőn.

Júniusban ugyanakkor csökkent a vendégek és a vendégéjszakák száma is 2009 júniusához képest. Az idén január-júniusban – az előző év azonos időszakához képest – a kereskedelmi szálláshelyeken a vendégek és vendégéjszakák száma egyaránt 1 százalékkal nőtt. A szálláshelyek árbevétele folyó áron 1 százalékkal mérséklődött. A KSH szerint a szálláshely-szolgáltatási piacot 2008 vége óta visszaesés jellemezte.

Az idén január-júniusában 1,426 millió külföldi vendég 3,887 millió vendégéjszakát töltött el a kereskedelmi szálláshelyeken, a vendégek és az éjszakák száma egyaránt emelkedett, 6, illetve 2 százalékkal az előző év azonos időszakához képest.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!