KezdőlapHírekÓrákig sétált az utcákon az oroszlán, miután megszökött a cirkuszból

Órákig sétált az utcákon az oroszlán, miután megszökött a cirkuszból

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Több órán át kószált egy tengerparti olasz város utcáin az az oroszlán, amely megszökött a cirkuszból.

A nagymacska szombat este szökött meg a cirkuszból, a Róma melletti Ladispoli sötét és kihalt utcáin sétálgatott.

Alessandro Grando polgármester figyelmeztette a lakosokat, hogy maradjanak otthon, amíg a rendőrség és a cirkusz személyzete megpróbálja befogni az állatot.

Egy infravörös éjjellátó kamerával felszerelt rendőrségi helikoptert is bevetettek az állat felkutatására, és a keresés idejére lezárták a Via Aurelia autópálya egy szakaszát.

Egy Facebook-bejegyzésben, több mint öt órával az eredeti riasztás után Grando azt írta, hogy az oroszlánt „elaltatták és befogták”.

A riadt lakosok fényképeket és videókat tettek közzé az interneten a szökött oroszlánról, amint szombat este a város kihalt utcáin kószált.

„Már a cirkusz személyzeténél van” – írta, és köszönetet mondott a mentőszolgálatoknak és az önkénteseknek, akik segítettek megfékezni az állatot, akit állítólag Kimbának hívtak.

„Remélem, hogy ez az epizód megmozgat néhány lelkiismeretet, és végre véget vethetünk az állatok cirkuszi kizsákmányolásának” – tette hozzá a polgármester.

Kijelentette továbbá, hogy nem engedélyezte az oroszlános cirkusz jelenlétét a városban, de mint mondta, nincs hatalma megakadályozni azt.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet