KezdőlapHírek„Próbáltam nyomkodni a szívét, de nem csinált semmit” - Norbi megmentette nagymamája...

„Próbáltam nyomkodni a szívét, de nem csinált semmit” – Norbi megmentette nagymamája életét

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Épp nagymamájánál játszott a nyolcéves Norbi, amikor az idős asszony rosszul lett, és hátraborult a székben. Norbi a televízióból és édesanyjától tudja, hogy vészhelyzetben mit kell tenni, bátorságának köszönhetően megmentette nagymamája életét.

Éppen ország-város játékot játszott 65 éves nagymamájával a dégi kisfiú, amikor a szívbeteg asszony rosszul lett, és hátraborult a székben. Norbi azonnal élesztgetni próbálta nagymamáját, de nem járt sikerrel, ekkor tárcsázta az 112-t.

“Hívtam a 112-t, és gondoltam, hogy ők segíteni fognak. Láttam ilyet már tévében, onnan tudom, meg anya is mondta, hogy a 112-t kell hívni, ha ilyen baj van” – mondta az RTL Híradónak a 8 éves kisfiú.

A segélyhívó központ munkatársai azt tanácsolták neki, hogy a mentők kiérkezéséig keressen egy felnőttet, így a kisfiú az egyik szomszédtól kért segítséget. Végül a mentősöknek sikerült újraéleszteni a nagymamát, egy órába telt, míg stabilizálni tudták az állapotát és mentőhelikopterrel kórházba szállították.

“Nagyon büszke vagyok rá, végtelenül okos kisfiú” – mondta Norbi édesanyja elérzékenyülve.

Az idős nőt jelenleg Székesfehérváron kezelik.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet