KezdőlapHírekReneszánszát éli a röplabda

Reneszánszát éli a röplabda

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Új névvel és hatalmas lendülettel készül az NB1-es bajnokságra az ALUPROF – TF Budapest Volleyball Team felnőtt női röplabdacsapat. Nem kis célt tűztek ki maguk elé: jövőre a Magyar Kupában vagy a Magyar Bajnokságban már éremért küzdenének – jelentették be a bajnoki évadnyitó rendezvényen.

ALUPROF – TF Budapest Volleyball Team néven szerepel a hazai és majd a nemzetközi porondon is az NB1-be tavaly felkerült csapat – jelentették be hivatalosan az egyesület vezetői a bajnoki évadnyitó sajtótájékoztatón. A friss csapatszponzorációnak köszönhetően ugyanis nincs akadálya annak, hogy a lányok szép sikereket érjenek el már a jelenleg is zajló NB1-es bajnokságon.

Zachár István, az Aluprof Hungary elnöke hangsúlyozta: jó döntés volt egy magyar röplabdacsapat támogatása – ez ugyanis cégük filozófiája. Anyavállalatuk, az Aluprof S.A. Lengyelországban az egyik legnagyobb klub névadó szponzora (BKS Aluprof), mely idén nyáron gálamérkőzésen játszott Budapesten. Ennek megfelelően a hazai cégcsoport célja is az, hogy támogatásukkal egy olyan csapat jöjjön létre, mely kellően helyt áll a megmérettetéseken, nemzetközi szinten is. A megállapodás anyagi részleteit mindkét fél üzleti titokként kezeli.

Foki Róbert az ALUPROF – TF Budapest csapatmenedzsere, és a KRA ügyvezető igazgatója a közeli és távlati tervekről beszélve kitért arra: minden sportág életében az egyik legfontosabb kérdés és egyben életben maradásának feltétele is az utánpótlás-nevelés. Az Aluprof – TF Budapest Volleyball Team mögött a TFSE és a Központi Röplabda Akadémia áll. A röplabda utánpótlás bázis bővítésében nagy szerepet játszó sportakadémia nevében is tükrözi elsődleges célját: magasszintű életmód és sportnevelési célzattal kínál életutat a fiatal magyar tehetségeknek.

Borkovits Zoltán vezető edző szerint az újonnan összegyúrt csapatnak még idő kell az összeszokásra, de nagyon jó és motivált társaságról van szó. „Vannak rutinosabb tapasztaltabb játékosok, és lelkes ügyes fiatalabbak is, ez egy jó egyveleg így” – mondta a szakember. Az első évben célként tűzték ki a középmezőnyt, pontosabban a play-off-ot, ugyanis erre minden esélye megvan a csapatnak, jövőre pedig már a Magyar Kupában vagy a Magyar Bajnokságban éremért küzdenének.

Az évadnyitó tájékoztatón elhangzott: stratégiai céljuk egy professzionális alapokon működő klub megteremtése. Ennek érdekében 2011. szeptember 16-án érkezik próbajátékra Madridból az amerikai Heather DeJongh. A több európai országban is játszó 187 centiméteres center 10 napig lesz az ALUPROF – TF Budapest vendége. „Természetesen, magyar játékosokkal is tárgyalunk, jelenleg két fővel” – tette hozzá a csapatmenedzser, Foki Róbert. „Szeretnénk az elvárásoknak megfelelni és egy igazi felmenő rendszerű röplabdás közeget kialakítani a XII. kerületben.”

Több sportágban is van lehetőség az utánpótlás bázis bővítésére a XII. kerületben

A XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat országos szinten is kiemelkedő módon támogatja a közel 62 000 lélekszámot számláló Hegyvidéken élő polgárokat. Amíg állami szinten a sportköltségvetés támogatottsága 0,1%, a kerületben 2,13%, ami egy markáns ráfordítást jelent fővárosi szinten is. A jelzett forrás megjelenik a szabadidősport, a sportrendezvények a kerületi diáksport versenyrendszer, az infrastruktúra fejlesztés, üzemeltetés és a versenysportot tömörítő Hegyvidék Sportegyesület támogatásában.

„Sikeres magyar sportágak kapcsán célunk, hogy a Hegyvidéken belül teremtsük meg egy adott sportág utánpótlás gyermekbázisát és egy elit látványsport működését. Erre már jó példa a Sportmax Hegyvidék uszodájában tavaly óta működő vízilabda szakmai bázis, ahol egy medencében edz a mini korosztály és az OB1/B-ben vitézkedő bronzérmes felnőtt Hegyvidék-Ybl Water Polo Club” mondta Rétai Gábor Hegyvidéki Szabadidősport Központ igazgatója.

Erősödik a röplabda szakosztály

„Következő lépésként célunk a röplabda sportág megerősítése, melynek keretében a TFSE-KRA röplabda bázis segítségével megkezdődik, első lépésben 2 önkormányzati fenntartású általános iskolában a toborzás és a képzés – fejtette ki Rétai Gábor Hegyvidéki Szabadidősport Központ igazgatója. Ezen iskolák, az Arany János Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Németvölgyi úti Általános Iskola.

„Továbbá elképzelésünk szerint a 14 szakosztályt tömörítő Hegyvidék Sportegyesületben az Aluprof-TF és a TFSE-KRA segítségével megerősítjük a röplabda szakosztályt, mind szakmai mind pedig anyagi oldalról” – tette hozzá Rétai Gábor. „Örömünkre szolgál, hogy egy ilyen tőkeerős cég, mint az Aluprof Hungary felismerte ebben sportágban rejlő tartalékokat, a szakmai és közösségépítő erőt.”

A röplabda sportág kapcsán mindenképp említést kell tenni a kerületben működő további nagy múltú, sikeres bázisokról, úgymint a fővárosi fenntartású BSE-ről és a Tamási Áron Német Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium új csarnokában működő BRDSE-ről, Kocsits Attiláné (Gabi néni) vezetésével.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet