Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Az idei díszvendég Európa Kulturális Fővárosa, Pécs lesz. A Duna Televízió idén is élőben közvetíti a rendezvényt, így most is a világ magyarsága szavazhatja meg a bálkirálynőt.

A tavalyi Anna- bál szépe, Farkas Viktória sétakocsikázásával, este fél hatkor indul a 185. Anna-bál Balatonfüreden. Ezután következik a résztvevők ünnepélyes bevonulása a rendezvény helyszínére, az Anna Grand Hotelbe. A bál nyitótáncát a Magyar Állami Operaház balettművészei adják elő. Este tíz órakor szakmai zsűri választja ki a 15 legszebb lányt, akik közül a Duna Televízió közvetítésével öt kontinens magyarsága szavazhatja meg a bál szépét.

A bál napján, július 24-én szombaton Zsolnay kiállítás nyílik a Vaszary Villában és a Kisfaludy Színpadon is táncbemutatókkal várják az érdeklődőket. Vasárnap délelőtt pedig hagyományosan a 185. Anna- bál szépe és udvarhölgyei mutatkoznak be a Kisfaludy Színpadon, majd lovas huszár kísérettel sétakocsikáznak a városban. A nap zárásaként pedig este fél hétkor Snétberger Ferenc gitárművész lép fel a Vaszary Villában.

Az idei évben a rendezvény díszvendége Pécs városa lesz, ez alkalomból szombaton a Pécsi Balett éjféli gálaműsort ad. A bálra már minden jegy elkelt. Idén a jegyek 5000 forinttal drágultak, így a legolcsóbb 45 000, a legdrágább pedig 60.000 forintba került. Az első Anna- bált 1825. július 26-án rendezte Balatonfüreden a Horváth – házban Szentgyörgyi Horváth Fülöp János lánya, Anna Krisztina tiszteletére.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!