KezdőlapHírekSzabadlábra helyezték azt a férfit, aki megölte a feleségét - Ez volt...

Szabadlábra helyezték azt a férfit, aki megölte a feleségét – Ez volt az a mondat, ami megenyhítette a bírók szívét

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Szabadon engedték azt a brit férfit, akit azzal gyanúsítottak, hogy megölte súlyosan beteg feleségét – szabadulása napján azt nyilatkozta, nem talál szavakat a szabadulása leírására.

David Huntert azután ítélték két év börtönbüntetésre, hogy segített feleségének az öngyilkossági kísérletében, a férfit emberölésért ítélték el.

A 76 éves northumberlandi volt bányászt azután engedték szabadon, hogy 19 hónapot töltött előzetes letartóztatásban a tárgyalásra várva. Hunter a bíróság előtt köszönte meg családjának és a bányászok közösségének a támogatást.

A férfi a tárgyalásán elmondta, hogy felesége „sírva könyörgött” neki, hogy vessen véget az életének, mivel vérrákban szenvedett.

A páfói kerületi bíróság lépcsőjén a BBC-nek azt mondta: „Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik adakoztak nekem, különösen a barátaimnak és a munkatársaimnak. Nem tudom, hol lennék nélkülük. Ha az ember egy bányában dolgozik, akkor egy családot alkot”.

A férfi jogi csapata azzal érvelt, hogy felfüggesztett büntetést kellene kapnia, egy olyan ügyben, amely az országban elsőként került bíróság elé.Szabadlábra helyezték azt a férfit, aki megölte a feleségét - Ez volt az a mondat, ami megenyhítette a bírók szívét
David és felesége, Janice

A hatóságok eredetileg azt javasolták, hogy augusztus 18-án szabaduljon, de a börtönhatóságok hétfőn szabadon engedték, miután hivatalosan kiszámították a szabadulás időpontját.

A múlt héten védőügyvédje, Ritsa Pekri enyhítésében azt mondta, hogy az indítéka az volt, hogy „megszabadítsa a feleségét mindattól, amin az egészségi állapota miatt keresztülment”.

A bíróság végül elfogadta, hogy a feleség „kívánsága” volt a halál, és hogy férje „csak szeretetből követte el a büntette”.

David Hunter, aki Ashingtonból származik, azt mondta, hogy „soha az életben” nem fojtotta volna meg 52 éves feleségét, ha az nem kérte volna erre. A férfi tette után megpróbálta megölni magát, de a mentősök időben kiérkeztek, és megmentették az életét.

Michalis Droussiotis bíró azt mondta, hogy a bíróság „nem egy tipikus esettel állt szemben”.

Szabadlábra helyezték azt a férfit, aki megölte a feleségét - Ez volt az a mondat, ami megenyhítette a bírók szívét
David és felesége több, mint 50 évig voltak házasok

„Ez egy olyan bűncselekmény, amely az emberi élet ellen irányul, amely a legfőbb erény. Elvenni azt bűncselekmény” – mondta. „Egyedülálló eset áll előttünk, amikor az emberi életet a szeretet érzései alapján vették el, azzal a céllal, hogy megszabadítsák az illetőt a betegségéből fakadó szenvedéseitől”.

A házaspár lánya, a norfolki Lesley Cawthorne „élő rémálomként” jellemezte a család számára az elmúlt 19 hónapot.

„Azt hittem, hogy örökre elvesztettem őt. Nem tudom elhinni. Ez elképesztő. Egyszerűen nem hittem, hogy azután, ahogy az ügy lezajlott, ez lehetséges” – mondta.

„El vagyok ragadtatva és megkönnyebbültem, hogy a drága apukámat szabadon engedték. A mai nap a kezdete annak, hogy újraépíthetjük az életünket. Apa szabadulása azt is jelenti, hogy végre gyászolhatjuk anyukámat, és remélem, mindenki tiszteletben tartja a magánéletünket, amíg elviseljük a veszteségét” – mondta a házaspár lánya.

David Hunter egyelőre még nem tér vissza az Egyesült Királyságba, Cipruson marad, hogy meglátogassa felesége sírját, és „rendesen elbúcsúzhasson” tőle.

Michael Polak, a Huntert képviselő Justice Abroad képviselője elmondta, hogy az ítélethozatal nem volt egyszerű, „mivel ilyen ügy még soha nem került a ciprusi bíróság elé”.

Hozzátette, hogy ügyfele szabadlábra helyezése „minden, amit reméltünk”.

„Előre megfontolt szándékkal elkövetett gyilkosság vádjával állt szemben, amiért életfogytiglani börtönbüntetés jár, ami azt eredményezte volna, hogy itt, Cipruson a börtönben halt volna meg. Két héttel ezelőtt aztán emberölésben találták bűnösnek” – mondta.

„A bíró [ma] nagyon kiegyensúlyozottan ítélte meg az ügyet, beszélt az élet szentségéről, de beszélt az eset különleges körülményeiről is. Több mint 50 évig voltak együtt. Szerelmes kapcsolat volt” – nyilatkozta az ügyvéd.

„Amikor ott van valaki, aki arra kér, hogy vessünk véget az életének, mert olyan nagy fájdalmai vannak, akkor ezt a döntést meghozni mérhetetlenül nehéz lehetett. Mindannyian reméljük, hogy soha nem kell meghoznunk ezt a döntést a saját életünkben” – fűzte hozzá.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet