KezdőlapHírekTöbb brit látta már az Eiffel-tornyot, mint a Buckingham-palotát

Több brit látta már az Eiffel-tornyot, mint a Buckingham-palotát

-

Több brit látta már az Eiffel-tornyot, mint a Buckingham-palotát – derítette ki egy felmérés, amely arra jutott, hogy a szigetország lakosait nemigen érdeklik saját kulturális hagyatékuk.

Az Eiffel-toronyhoz ráadásul jóval messzebb és külföldre kell menni, hisz Párizsban van, míg a Buckingham-palotához elég “otthon” maradni, mármint brit földön és Londonba utazni. Ennek ellenére Eiffel építményét a britek 45 százaléka látta már “élőben”, a Buckingham palotát – amely uralkodójuk (egyik) otthona – viszont csak 36 százalékuk. Mindezek tetejébe azok a leglustábbak, akiknek helyben van az utóbbi: a londoniaknak 58 százaléka még sohasem vette magának a fáradságot, hogy elsétáljon a Buckingham-palotához.

Az amerikai Szabadság-szoborhoz (a fáklyával “világvilágosító” nőalakhoz) is kicsit több brit zarándokolt már el, mint Hadrianus falához: 21 százalék tekintette meg New York nevezetes jelképét, míg az ókori Róma britanniai falát 20 százalék.

A szigetlakók 18 százaléka bevallotta, hogy még soha nem kereste fel a legnevezetesebb brit építményeket, így például a Stonehenge-et, vagy a Parlamentet a híres Big Ben óratoronnyal.

A felmérés ezer fő válaszain alapult. Nyolcvannégy százalékuk azt mondta, hogy szívesebben nyaralna külföldön, mint hazájában. Okként az új tapasztalatok iránti vágyat, a hazai rossz időjárást és a tömegközlekedés hiányosságait említették – ismertette a tanulmányt a The Daily Telegraph című brit lap.

Forrás: MTI

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet