Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

technologia

Divatban lesznek 2013-ban, az életünket is kényelmesebbé teszik. Íme három technológia amit már régóta vártunk.

3D nyomtatás

A nyomtatók már a XIX század óta nagy segítségünkre vannak a munkahelyen vagy éppen otthon, de csak pár éve léptünk új szintre. A CEA (Fogyasztók Elektronikai Társasága) szerint a 2013-as év a „3D nyomtatás” éve lehet. A nagy vállalatok már használják ezeket a 3D nyomtatókat, a következő lépés az lenne, hogy a hétköznapi ember számára is elérhető legyen. Gyakorlatilag minden formát kinyomtathatunk. A felhasználónak egy számítógépes program keretén belül kell elkészítenie a nyomtatnivalót, a 3D nyomtató pedig a legkisebb részletig megvalósítja azt.

Íme így működik:

A MaketBot vállalat már elkészítette az asztali 3D nyomtató prototípusát, ami alig nagyobb egy hagyományos nyomtatónál.

Új generációs televíziók

Szinte egy évtizede uralja a HD a televíziózás piacát. Ennek ellenére a nagy gyártók nem elégszenek meg ennyivel. Jelenleg a 4K technológia a legfejlettebb a piacon, de 2013-tól a 8K és az OLED verheti meg.

A 3D technológia kissé háttérbe szorult, sok munka van még vele. Azt mondhatjuk, hogy elkezdődött az Ultra High Definition (UHDTV) korszaka. 2015-ig a legnagyobb gyártók 1.5 millió ilyen tévét szeretnének értékesíteni.

A zeneipar evolúciója

A legnagyobb művészek is áttértek az internetre, a CD már old schoolnak számít. A YouTube, a SoundCloud vagy az Official.fm lettek a legjobb népszerűsítési csatornák, a művészek pedig ki is használják ezt. Szinte minden előadóművésznek van Facebook, Twitter, Spotify vagy Deezer oldala, ahol a rajongók egy kattintással csatlakozhatnak az újdonságokhoz. A CEA szerint, a hangok ezen korszakában egyre elterjedtebb lesz a HD fejhallgató.

Más szakemberek szerint a 2013-as év a mobiltelefonok forradalma lesz… Afrikában.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!