KezdőlapHi-Tech5 trükk azért, hogy erősebb és gyorsabb legyen a wifi jelünk!

5 trükk azért, hogy erősebb és gyorsabb legyen a wifi jelünk!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Ma már a legtöbb lakásban van vezeték nélküli internetes hálózat. Azonban nagyon bosszantó tud lenni, ha gyenge az internetünk. Ez sokszor a munkánk hatékonyságát is csökkenti.

wifi

Mutatunk 5 trükköt, melyekkel egyszerűen, és hatékonyan felerősíthetjük a vezeték nélküli kapcsolat erősségét.

1. Helyezzük a szoba közepébe

A router antennáinak köszönhetően körkörösen sugározza a jelet, ezért törekedjünk arra, hogy középre tegyük. Ebben az esetben egyforma erősséggel fogja szórni a jelet a helyiség bármelyik sarkába.

2. Tegyük minél magasabbra

Vigyázzunk arra, hogy a készülék ne legyen letakarva, és lehetőleg minél magasabbra helyezzük. Semmiképp ne tartsuk az asztal alatt, vagy egy polcon. És a padlót is kerüljük, mivel ebben az esetben a legtöbb jel az alsó szomszédhoz fog menni. A legideálisabb hely számára a fal lenne, közel a padlóhoz.

3. Ne legyen a közelébe más elektromos készülék

A router közelében levő elektromos készülékek, mint pl. a tévé, vagy számítógép rontják a jel erősségét. Leginkább azok, amelyek szintén vezeték nélkül működnek. Ilyen például a vezeték nélküli telefon, a távirányító, vagy akár a babatelefon.

4. Játszódjunk az antennákkal!

Ha a routernek két antennája van, állítsuk az egyiket vízszintesen, a másikat pedig függőlegesen. Ebben a pozícióban sokkal jobban továbbítja a jeleket.

5. Wifi-térkép

Léteznek olyan speciális alkalmazások, melyek megmutatják a lakóterületünk wifi-hálózat erősségét. Töltsük le, és alkalmazzuk. Ez majd pontosan megmutatja, hogy hová helyezzük a routert, melyik számára a legideálisabb hely.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet