KezdőlapHi-TechA Facebook felhasználók 79 százaléka függő

A Facebook felhasználók 79 százaléka függő

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Pont, mint a nikotinfüggők esetében, a Facebook fogyasztók számára is lehetetlen csupán egy napnyi távollét.

Egy nemrég nyilvánosságra hozott felmérés szerint csupán egy napnyi távollét is túl sok a Facebook felhasználók 79 százalékának. Sőt, negyvennégy százalékuk előbb kukkant fel Facebook oldalára, minthogy megmosná reggel a fogát. A felhasználók fele pedig már most fél amiatt, hogy mennyire is függ az oldaltól. Legalább tisztában vannak vele!

Ugyan hetven százalékuk azt mondta, hogy törölné profilját, ha az oldal fizetőssé válna, húsz százalékuk bevallotta azt is, hogy korábban már ezt megtették, de mégis visszaregisztráltak. Azaz valószínűleg sokan közülük a fizetősre is visszajönnének.

Elvégre nincs még egy olyan oldal, ahol könnyebb lenne a kémkedés volt és jelenlegi kedvesünk után. Illetve lenne, ugyanis a felhasználók felét dühítette már fel az, hogy a célpontok adatvédelmi beállítása miatt hoppon maradtak. Pedig tudják, hogy nem épp elég sokszor járnak rossz helyen: 65 százalékuk kényelmetlenül érezné magát, ha kiderülne, melyik ismerőseiket nézegetik leggyakrabban.

Azt viszont nem találják eléggé cikinek, hogy 46 százalékukról már szerepel olyan képen, amelyen láthatóan részeg. Ezzel kapcsolatosan múlt héten jelent meg egy másik, a Reuters által készített felmérés, amely rámutat: az ilyen embereknek sokkal nagyobb esélyük van az alkoholizmusra, mint a nem annyira keményen bulizós ismerőseiknek. Egy jó oldala azonban van a Facebook felhasználói (és függőségi) tábor növekedésének: a fejlettebb országok különböző hírszerző hivatalai milliókat spórolnak rajta. Vagy ez mégsem pozitív?

Forrás: technet.hu

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet